'Memurun güvencesini yok etmek isteyen 2 milyonu karşısında bulur'

Türk memurunun güvencelerini yok etmek isteyenler, 2 milyon 600 bin kamu çalışanının çelikleşmiş iradelerini karşılarında bulur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Memurun güvencesini yok etmek isteyen 2 milyonu karşısında bulur'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Türk memurunun güvencelerini yok etmek isteyenler, 2 milyon 600 bin kamu çalışanının çelikleşmiş iradelerini karşılarında bulur" ifadelerini kullandı.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen olarak, yıllardır her ne ad altında olursa olsun tüm çalışanların iş güvencesine kavuşturulması için mücadele ettiklerini belirtti.

Tek tip istihdam modeliyle memurların çalışan adıyla özel sektör işçileriyle aynı potada eritilmeye, iş güvencesinin kaldırmaya çalışıldığını ileri süren Koncuk, şöyle devam etti:

"İş güvencesi, bir devletin varlığının ve hüküm sürdüğü topraklardaki egemenliğinin temsilcisi olan memurluk kavramının ayrılmaz bir parçasıdır. Memurların iş güvencelerinin ellerinden alınması demek, o devletin hakim olduğu topraklardaki temsil kabiliyetini kaybetmesi ve kamu hizmetlerini özel sektöre, dolayısıyla küresel sermayeye devretmesi anlamına gelmektedir. Bu bakımdan memurluk ve memurların sahip olduğu haklar, yalnızca mesleki bir kavram olmaktan öteye, devletin şeklini ve egemenliğini de belirleyen bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Türk memurunun güvencelerini yok etmek isteyenler, 2 milyon 600 bin kamu çalışanının çelikleşmiş iradelerini karşılarında bulur. Böyle bir girişim durumunda, Türkiye'yi en etkili eylemlerle inleteceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber