09/03/2006'ın öNemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2006 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 19.15'te, Hırvatistan seyahati dönüşü Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Bakanların faaliyetleri

- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Beyoğlu'ndaki Refia Övünç Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü'nde kurulan 'Mesleki Eğitim Bilgi Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara'da saat 13.30'da, 'Türkiye'nin Dış Politikası' konulu bir konferans verecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara'da saat 12.30'da, Hak-İş Konfederasyonu'nu ziyaret edecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da saat 11.30'da, Demiryol-İş Sen Genel Başkanı Ergun Atalay ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme

- Beypazarı Kaymakamlığı tarafından, saat 13.30'da, 'Dünyada Kadının Konumu' konulu bir panel düzenlenecek.

- Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, saat 10.00'da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri tarafından, Ankara'da saat 12.15'te basın açıklaması yapılacak.

- Bilkent Üniversitesi tarafından, saat 10.00'da, '8. Kariyer Fuarı'nın açılışı gerçekleştirilecek.

- Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyeleri, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.

- Tayad'lı aileler tarafından, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.

- Gülseren Çakır Kılıçaslan Resim Sergisi, Ankara'da saat 18.00'de açılacak.

- KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Lütfü Kırdar Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan "Bir Ülkenin Geleceği Açısından Gençliğin Eğitimi ve Eğitimin Önemi" konulu sempozyumun açılışına katılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.30'da Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret edecek. Topbaş, saat 14.30'da, İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenecek olan "İstanbul'un Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantıda konuşma yaptıktan sonra, saat 19.00'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Havuzlu Salon'da, Doğa ile Barış Derneği'nin sertifika törenine katılacak.

- İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, saat 15.00'te Güngören Kapalı Spor Salonu'nda, Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü için alınan 11 adet aracın hizmete giriş törenine katılacak.

- "Türkiye'nin Çevresinde Meydana Gelen Gelişmelerin Türkiye'nin Güvenlik Politikasına Etkileri" konulu sempozyumun 1. oturumu, saat 09.30'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda başlayacak.

- Newroz Tertip Komitesi, 19 Mart Pazar günü yapılacak kutlamalarla ilgili olarak, saat 12.00'de İHD'de bir basın açıklaması yapacak.

- SES'liler, Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Güvenlik Yasa Tasarıları'na karşı, saat 12.40'ta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir basın açıklaması yapacak.

- Ortadoğu ve Balkan İncelemeleri Vakfı'nın düzenlediği Türk-Yunan İlişkileri konulu konferans, 10.00-17.00 saatleri arasında YTÜ Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek.

- "Yürekli Kadın Onur Ödülleri", saat 15.30'da İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü'nde yapılacak bir törenle sahiplerini bulacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

--------------------------

Borusan Holding'in yıllık kamuoyu bilgilendirme toplantısı

- Borusan Holding'in yıllık kamuoyu bilgilendirme toplantısı, saat 09.30'da Swissotel'de yapılacak. Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık ve Borusan Holding Genel Müdürü Agah Uğur'un katılacağı toplantıda, Borusan'ın 2005 yılı performansı ve 2006 yılına ilişkin beklentileri hakkında bilgi verilecek.

Mesleki Eğitim Bilgi Merkezi'nin açılış töreni

- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'in de katılacağı, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Türkiye'de Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEB) kapsamında Beyoğlu'ndaki Refia Övünç Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü'nde kurulan 'Mesleki Eğitim Bilgi Merkezi'nin açılış töreni, saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Optik ve Oftalmalojik Ürünler Fuarı

- 20. Uluslararası Tüm Optik Ve Oftalmalojik Ürünleri Fuarı, CNR'da kapılarını açıyor. Saat 14.00'te yapılacak resmi açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da katılacak. Hülya Avşar, Mehmet Ali Erbil, Tuğba Özay, Şenay Akay gibi sanat ve medya dünyasından da isimlerin katıldığı ve daha birçok ünlü ismin yer alacağı fuara bu yıl yerli yabancı 10 binden fazla profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

İstanbul Ticaret Odası Meclisi'nin aylık olağan toplantısı

- İstanbul Ticaret Odası Meclisi'nin aylık olağan toplantısı, saat 14.30'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek. Kadir Topbaş, İTO Meclis üyeleri ile, şehrin sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunacak.

Kariyer.net'in iLab Holding bünyesine katılması

- İnsan Kaynakları alanının faaliyet gösteren Kariyer.net'in iLab Holding bünyesine katılmasıyla ilgili basın toplantısı saat 10.00'da Hyatt Regency'de yapılacak. Toplantıya iLab Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Say da katılacak.

n7özüm Önerileri" konulu toplantıda konuşma yaptıktan sonra,

Yapı Kredi ve Worldcard, kredi kartları toplantısı

- Yapı Kredi ve Worldcard, kredi kartları sektöründeki gelişmelerle ilgili sohbet toplantısı saat 10.00'da Radisson SAS Bosphorus'da yapılacak.

Işıklar Holding, ADM ve ADRC arasında kredi sözleşmesi ve ortaklık anlaşması

- Işıklar Holding A.Ş ile Asia Debt Management Hong Kong Ltd.'nin (ADM) fon kuruluşu ADRC arasında kredi sözleşmesi ve ortaklık anlaşmasının imzalanacağı basın toplantısı, saat 17.15'te Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Toplantıya Işıklar Holding ile ADM ve ADRC yetkilileri katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

----------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları

- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihindeki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar; hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu

- 4 Ocak 2006 tarihinden bu yana 4 kez ameliyat edilen İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un koma hali devam ediyor.

İran'ın nükleer programı

- Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Kurulu, İran'ın nükleer programı ile ilgili raporunu tamamladı. Raporun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gönderileceği ifade edilirken, konunun yankıları sürüyor.

AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn Atina'da

- AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, Atina'da Yunan milletvekillerine, AB'nin genişlemesi ve Türkiye'nin üyeliği ile ilgili bir konuşma yapacak.

Filistin'de hükümet kurma çalışmaları

- Filistin seçimlerini kazanan Hamas ile Fetih Hareketi arasındaki hükümet kurma görüşmeleri devam edecek.

SPOR GÜNDEMİ

--------------------

- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Beşiktaş, Kayserispor ile BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Denizlispor, Samsunspor ile Denizli Atatürk Stadı'nda saat 16.00'da karşı karşıya gelecek.

- 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Rusya ile Samsun 19 Mayıs Stadı'nda saat 13.30'da özel bir karşılaşma yapacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fenerbahçe kulüp binasında saat 10.30'da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret edecek.

- Ankara Faal Basketbol Hakemleri Derneği, saat 20.00'de kokteyl verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber