Müfettişler fişlemeyi ?yerinde' inceledi

Haber Giriş : 09 Mart 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, kaymakamın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlileri hakkında ?fişleme' yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak Gaziantep'in İslahiye ilçesinde inceleme yaptı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun görevlendirdiği iki mülkiye başmüfettişi, önce Kaymakam Bekir Yılmaz, daha sonra da fişleme belgelerinde imzası bulunan İlçe Jandarma Komutanı Özkan Seyrek'le görüştü. Bu arada ilçede, hakkında bilgi toplananların 3 kişiyle sınırlı kalmadığı, fişlerde yaklaşık 160 kişinin adının geçtiği iddia ediliyor.

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki fişleme iddialarını araştırmak için ilçeye gelen mülkiye başmüfettişleri Fikret Çakır ve Vahdettin Özcan, Jandarma Komutanı Özkan Seyrek tarafından hakkında ?Bürokrasinin gereği siyasî iktidara yakın gözükmektedir. Cuma namazına gider' şeklinde not düşülen Kaymakam Bekir Yılmaz'ı ziyaret etti. Daha sonra İslahiye Kaymakamı Yılmaz ve kamu yöneticileri hakkında el yazısıyla tutulan raporların altında imzası bulunan İlçe Jandarma Komutanı Özkan Seyrek'le görüşen müfettişler, İslahiye Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Devrim'le de bir araya geldi. İncelemeler sırasında müfettişlere askeri mahkemede görevli bir albayın da eşlik ettiği öğrenildi. İncelemenin, çıkan haberler üzerine İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda başlatıldığı belirtiliyor. İlçedeki çalışmalarını tamamlayan bakanlık müfettişlerinin, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Gaziantep Jandarma Alay Komutanı Albay Süleyman Yüksel ile de görüştüğü öğrenildi. İnceleme sonrası kapsamlı bir rapor hazırlanacak. Raporun incelenmesinin ardından gerek görülmesi halinde soruşturma başlatılacak.

Bu arada fişleme listesinin 3 kişiyle sınırlı kalmadığı ileri sürülüyor. İddialara göre, fişleme listelerinde Kaymakam Bekir Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçiler ve İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Karataş'ın yanı sıra yaklaşık 160 kişinin adı geçiyor. Listelerdeki isimlerin çoğunluğunu ise ilçede görev yapan öğretmenler ve diğer kamu çalışanları oluşturuyor.

Jandarma'nın Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaptığı fişleme, kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bir internet sitesinde yer alan fişleme belgelerinde, kaymakam, milli eğitim ve nüfus müdürünün dünya görüşleri ve eşlerinin kıyafetleri değerlendiriliyordu. Fişleme listelerinin, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Kurulu Başkanı Korgeneral Nurettin Çakır'ın talimatına dayandığı öne sürülmüştü. İddialara göre, Korgeneral Çakır, Jandarma il ve ilçe komutanlıklarından, bulundukları il ya da ilçedeki resmî kurum ve kuruluşlardaki personel hakkında ayrıntılı rapor tutmasını istemişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber