İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2004 yılından itibaren Başbakanlık'ta yasal hazırlıklar konusunda görev üstlenecek üç ayrı çalışma grubu oluşturulacak

Haber Giriş : 30 Aralık 2003 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004 yılından itibaren Başbakanlık'ta yasal hazırlıklar konusunda görev üstlenecek üç ayrı çalışma grubu oluşturulacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile birlikte kamu yönetimi reformuyla ilgili basın toplantına katılan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, 2004 yılından itibaren Başbakanlık'ta yasal hazırlıklar konusunda görev üstlenecek üç ayrı çalışma grubunun oluşturulacağını bildirdi. Dinçer'in verdiği bilgiye göre Yeniden Yapılanma Danışma Kurulu sivil toplum örgütleri, üniversiteler gibi farklı toplum kesimlerinin katılımıyla 20 kişiden oluşması kurul bir ya da iki ayda toplanacak ve yasal hazırlakları tartışıp fikir üretecek kurulun, önerileri tavsiye niteliğinde olacak.

Yeniden Yapılanma Koordinasyon Kurulu ise Başbakanlık, Maliye, Dışişleri Bakanlıkları ile DPT uzmanlarından oluşacak. Bu grup yasal çalışmaları anayasa ve kamu yönetimi reformuna uygunluk yönünden inceleyecek. Ayrıca, çalışmaların etkin ve hedefine uygun olup olmadığı konusunda da görüş bildirecek.

Başbakanlık'ta bürokrasiyi azaltma proje grupları adı altında bir dizi grup da oluşturulacak. Beş ya da on kişiden oluşacak gruplar kamu kurumlarının hizmetlerinin sunuluşundaki etkinliği denetleyecek ve daha iyi hizmetin sunulabilmesi için görüş bildirecek.

Başbakanlık Dinçer, bir soru üzerine Başbakanlıktaki bu grupların yeni bir bürokratik birim oluşturmayacağını belirterek danışma kurulundaki üyelerin dışardaki görevlerini sürdürmeye devam edeceklerini ve Başbakanlıkta istihdam edilmeyeceklerini söyledi. Dinçer, bir soru üzerine reform ile birlikte Meclis'te ele alınması öngörülen yerel yönetimler ile ilgili düzenlemelerin teknik olarak yerel seçimlerde uygulanmasının mümkün olmadığını söyledi. Aynı konuda görüş bildiren Başbakan Yardımcısı Şahin ise yerel yönetimlerle ilgili düzenlemeleri seçimlerden önce yasalaştırmayı düşündüklerini kaydetti.

Başbakanlık Müsteşarı Dinçer, CHP'li Ali Topuz'un gündeme getirdiği İslam, laiklik ve Cumhuriyet ile ilgili konuşması nedeniyle istifaya çağırıldığına dikkat çekilerek, ?İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?? sorusu üzerine bu toplantıda bu konuya girmek istemediğini belirterek, ?O tartışmalar ile ilgili size ayrıntılı bilgi vermeyi düşünüyorum. Daha sonra size makaledeki görüşlerini anlatacağım, ancak, o makaleyi siyasi platformada değil bilimsel bir çerçevede değerlendireceğim? karşılığını verdi. Dinçer'in konuyla ilgili bu hafta içinde bir değerlendirme yapabileceği belirtiliyor.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber