Akademik personel de, askerliğini öğretmenler gibi yapmak istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mart 2006 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivil hayatta öğretmenlik mesleğini icra eden kişiler, Askerlik süreci içerisinde de Millî Eğitim Bakanlığı emrinde görev yaptıkları okullarda yedek subay öğretmen olarak görevlendirilmektedir.

Muvazzaf askeri öğretmenlerden sivil bir okulda öğretmenliğe tayin edilenler hakkında 3656 sayılı kanunun 18 inci maddesinin uygulanmasına rağmen Akademik Kariyer (Yrd.Doç.Dr, Doç.Dr. ve Prof.Dr.) yapanların, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 6 ay er veya 12 ay yedek subay olarak görevlendirilmesi ve öğretmenlerin yararlandığı bu maddeden yararlanamaması hukuksal olarak büyük bir eksiklik olarak görülmektedir.

www.asal.msb.gov.tr sitesinin yedek subay işlemleri bölümünün Test Ve Mülakat Merkezi İşlemleri Ç bendinde ki aşağıda belirtilen maddede:

"Üniversitelerde görevli akademik kariyer yapmış olan öğretim elemanları yedek subay okullarında gördükleri eğitim ve öğretimden sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığınca DİYARBAKIR, ELAZIĞ, TOKAT, ŞANLIURFA, MALATYA, KARS, KAHRAMANMARAŞ, SİVAS ve VAN illerine Meslek Kurası ile atanarak talep olması halinde haftada bir tam gün veya iki yarım gün olmak üzere, bu illerde kurulu üniversitelerdeki derslere girebilmektedir".

İbaresinin eksik olması konusunda Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri olarak düşünsel birliğe sahibiz. Bu maddenin kapsamlı bir hale getirilmesi ve Sivil hayatta öğretmenlik mesleğini icra eden kişilerin askerlik süreci içerisinde önceden görev yaptıkları okullarda görevlendirilmesi konusunda yararlandığı hakların Akademik Personel için de önceden görev yaptıkları Üniversitelerde askerlik süresi boyunca görevlendirilmesi şeklinde genişletilmesini arz etmekteyiz. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik'in ifade ettiği gibi "Akademik personellerde bulundukları üniversitelerde asker öğretmenlik yapabilir" şartının yerine getirilmesini istiyoruz. Medyadan edindiğimiz bilgilere göre bu konu Meclis Alt Komisyonuna kadar gelmiş olup, belirsizliğini korumaktadır.

Ümit etmekteyiz ki diğer üniversitelerdeki Akademik meslektaşlarımızda bizimle aynı düşüncededirler.

Saygılarımla?

Haberi yazan: Uğur

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber