İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

240 belediyenin köye dönüştürülmesine ilişkin yasa, 28 Mart'taki seçimlerden sonra uygulanacak

Haber Giriş : 30 Aralık 2003 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

240 belediyenin köye dönüştürülmesine ilişkin yasa, 28 Mart'taki seçimlerden sonra uygulanacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı tarafından meclise iade edilen büyükşehirlerle ilgili tasarı üzerinde yetkili organlar tarafından henüz bir değerlendirmede bulunulmadığını söyledi.

Şahin, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ile ''Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı''nda yaptıkları değişiklikler konusunda bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Şahin, ''Mahallî idarelerle ilgili yasa tasarısı 28 Mart'tan önce çıkacak mı'' sorusuna ''Evet'' yanıtını verdi. Başbakanlık Müsteşarı Dinçer de, büyükşehir belediyelerine ilişkin tasarı konusunda yaptığı yorumda, 2 Ocak'ta seçimlerle ilgili uygulamanın başlayacağını belirterek, bu tasarının 28 Mart'tan sonra uygulamaya konulacağını bildirdi.

Şahin, teftiş kurullarının kaldırılması yönündeki bir soruya da şu yanıtı verdi:''Çok önemli bakanlıklar, teftiş kurullarına benzer ana hizmet birimleri şeklinde denetimlerini kurabiliyorlar. O bakımdan ismin şu ya da bu olması bir anlam ifade etmez. Merkezî ve mahallî idarelerde denetimlerin rehberlikle yapılıyor olması, Türkiye'de yolsuzluğa prim veren değil, yolsuzluğun önünü kesen en önemli adımdır diye düşünüyorum. Bu konuda talepler de geldi değerlendirdik. Ve yapmış olduğumuz düzenlemenin yararlı olduğuna karar verdik.''

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber