Emeklilerden oturma eylemi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2006 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli-Sen üyeleri, konfederasyona bağlı diğer sendikaların şube başkanları ve üyeleriyle birlikte Çalışma Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak, sendikanın pankartını açtılar ve kaldırım üzerinde kısa süreli oturma eylemi yaptılar.

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Recep Koç, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de yıllardır uygulanan ekonomik politikalar nedeniyle, toplumun bütün emekçi kesimleri gibi emeklilerin de büyük sıkıntılar içinde yaşam savaşı verdiğini savundu.

Hükümetin anayasal eşitlik ilkesine aykırı uygulamaları hayata geçirdiğini, bunun da önemli bir sorun olarak karşılarına çıktığını iddia eden Koç, son olarak memurlara ek ödeme konusunda hazırlanan tasarıda da ayrım yapıldığını, emekli memurların yok sayıldığını söyledi.

Koç, ?Bu iktidar döneminde yapılan yasaların tamamı emeğin kazanımlarını yok eden yasalardır. Hükümet, Türkiye'deki emeklilik sistemiyle ilgili IMF ve Dünya Bankası'nın açıklamalarına uygun davranıyor? dedi.

Emeklilerin sendikalaşmasına yönelik yasal sorunlara da değinen Koç, ?Bu konudaki mücadelemiz devam ediyor. Emeklilerin sendikalaşmasını düzenleyen yasanın bir an önce çıkarılmasını istiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber