Maliye ve Dışişlerine şüpheli zarf

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2006 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetkililerden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı Genel Evrak Bölümü'ne gelen bir zarftan beyaz toz çıkması üzerine durum Sivil Savunma ekiplerine bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'na gelen Sivil Savunma ve sağlık ekiplerinin ilk incelemesinin ardından söz konusu zarf Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderilirken, Genel Evrak Bölümü geçici olarak karantinaya alındı.

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede ise tozla teması olan kişilerin sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı kaydedildi. Sivil Savunma ekiplerinin çalışması sırasında, Maliye Bakanlığı'na da benzer bir zarf geldiği ihbarı üzerine ekipler, söz konusu bakanlığa geçti.

Burada da, Genel Evrak servisine PTT aracılığıyla gelen zarfın içerisinde beyaz toz bulunduğunun görülmesi üzerine önlem alındı. Her iki bakanlığa gönderilen zarfların Hıfzısıhha Enstitüsü laboratuvarlarında incelendiği, sonuçların yarın kesinlik kazanacağı belirtilirken, ilk tahlillere göre, olumsuz bir duruma rastlanılmadığı ifade edildi.

-SAYIŞTAY'A GÖNDERİLEN ZARFTAN UN ÇIKTI-

Öte yandan, Sayıştay Başkanlığı'na geçen hafta gönderilen zarfın incelenmesi sonucu zarfın içerisindeki maddenin ''un'' olduğu anlaşıldı. İncelemede ayrıca Sayıştay'a gönderilen zarfın, iki bakanlığa gönderilen zarflarla aynı özellikte olduğu belirlendi. Her 3 zarfın da, aynı adresten gönderildiğinin tespit edilmesi üzerine, zarfların üzerinde yazılı bulunan isim araştırılmak üzere polise bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber