Askerî yasak bölgeleri içerisinde, fotoğraf ve film çekilebilmesine imkan sağlayan kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Haber Giriş : 30 Aralık 2003 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerî yasak bölgeleri içerisinde, fotoğraf ve film çekilebilmesine imkan sağlayan kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Askerî Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Türkiye kara hudutları boyunca birinci ve ikinci derece kara askerî yasak bölgeleri içerisinde, fotoğraf ve film çekilebilecek.


Tasarı'nın gerekçesinde, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nda, birinci ve ikinci derece kara askeri yasak bölgeleri içerisinde fotoğraf ve film çekimi gibi konularda Genelkurmay Başkanlığı tarafından izin verilebileceğine dair bir istisna bulunmadığı ve bunun Türkiye'nin tanıtımına ve turizmine zarar vereceği belirtildi.

Tasarıyla ülke tanıtımına ve turizmine katkı sağlamak amacıyla söz konusu bölgelerde fotoğraf ve film çekimi gibi konularda günün şartları da dikkate alınarak, Genelkurmay Başkanlığı'ndan izin verilebilmesine imkan sağlanacak.

Gerekçede, ''Söz konusu askeri yasak bölgeler içerisinde Ağrı Dağı, Ani Harabeleri, Artvin Camili Bölgesi gibi tarihi ve turistik yerler bulunmaktadır'' denildi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber