10/03/2006'nın önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 10 Mart 2006 05:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 19.00'da İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından kabul edilişinin 85. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da saat 13.30'da, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da saat 09.30'da, 'Türkiye'de Sosyal Diyalogu Değişim ve Yenilik için Güçlendirme Projesi' konulu toplantıya katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.30'da Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenecek olan İDO'nun Sea&Miles Klüp Kart Uygulamasına Geçiş Töreni'ne, saat 13.30'da Soğanlı Yenimahalle'de, Turkcell'in GSM Teknolojileri Yeni Ar-Ge Merkezi Binası'nın açılış törenine, saat 15.30'da da Dünya Ticaret Merkezi'nde, "İnternet Medyası" konulu toplantıya katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 13.30'da Ceylan Otel'de, Türk-Amerikan İş Konseyi'ne ihracatta Amerika stratejisini anlatacak. Tüzmen, saat 14.30'da da Swissotel'de, Otomotiv Sanayicileri Genel Kurulu'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da saat 10.30'da, 'Terör ve Aktüel Gelişmeler' konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara'da saat 10.00'da, TMMOB Maden Mühendisleri Odası 40. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
- AK Parti 3. Kadın Şurası, 10.00-17.00 saatleri arasında, CRR'de gerçekleştirilecek. 1. oturumun başkanlığını Devlet eski Bakanı Güldal Akşit yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına, saat 10.00'da devam edilecek.
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık basın toplantısını yapacak.
- TEKSİF Başkanlar Kurulu, Ankara'da saat 10.00'da toplanacak.
- Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Ankara'da saat 11.00'de Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak.
- Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, saat 09.30'da TBMM Dikmen Kapısı'nda bir açıklama yapacak.
- Uluslararası Nakliyeciler ve Organizatörler Derneği, Ankara'da saat 11.00'de çadır kuracak.
- Japon KABO firmasının geliştirdiği otomatik yangın söndürücü sistemi, Ankara'da saat 14.00'te yapılacak tatbikatla tanıtılacak.
- Ayşe Gül Avşar'ın yeni şiir kitabı 'Güvercin Gülüşlü Kadınlar'ın tanıtımı, Ankara'da saat 19.30'da yapılacak.
- TGC ile Conrad Adenauer Vakfı tarafından yürütülen Yerel Medya Projesi kapsamında, saat 17.00'de Taksim Hill Otel'de, "AB-Türkiye İlişkileri ve Medya" konulu bir panel düzenlenecek.
- 'Yaratılış Müzesi', saat 16.00'da Beylikdüzü Barış Mahallesi Zafer Caddesi üzerinde açılacak.
- Konfeksiyon İşçileri Derneği'nin düzenlediği ve Güney Amerika ülkelerinden temsilcilerinin katılacağı "Söz Alınterinin" kurultayı ile ilgili basın toplantısı, saat 13.00'te Çevre Mühendisleri Odası'nda yapılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türk düşünce ve kültür hayatının önemli isimlerinden Cemil Meriç anısına düzenleyeceği gece, saat 20.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.
- SES, kamu sağlık kurumlarının ve kamu sağlık hizmetlerinin geldiği durumla ilgili hazırladığı raporu, saat 13.00'te SES Aksaray Şubesi'nde yapacağı basın toplantısıyla açıklayacak.
- Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi Yarışması'nın ödül töreni, saat 17.00'de Tepebaşı'ndaki Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi'nde yapılacak. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

Turkcell'in GSM Teknolojileri Yeni Ar-Ge Merkezi Binası'nın açılış töreni
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar katıldığı, Turkcell'in GSM Teknolojileri Yeni Ar-Ge Merkezi Binası'nın açılış töreni, saat 13.00'te Turkcell Maltepe Plaza'da yapılacak.

İYEDAM projesi ilk ayağının faaliyet sonuçları bilgilendirme toplantısı
- İnşaat sektöründe yaşanan gelişmelerin paralelinde büyüyen yalıtım sektörüne uzman ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER tarafından, Avrupa Birliği'nin "Aktif İş Gücü Yeni Fırsatlar Programı" kapsamında İŞ-KUR (Türkiye İş Kurumu) aracılığıyla başlatılan İYEDAM projesi ilk ayağının faaliyet sonuçları bilgilendirme toplantısı, saat 14.30'da İTÜ Makine Fakültesi Gümüşsuyu Kampüsü Orhan Öcal Giray Konferans Salonu'nda yapılacak.

IFC Başkan Yardımcısı Thunell, Türkiye'de
- Dünya Bankası Grubu üyelerinden Uluslararası Finans Kurumu'nun (IFC) yeni atanan Başkan Yardımcısı Lars H. Thunell, hükümet ve özel sektör yetkilileri ile görüşmek üzere Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. IFC'nin Başkan Yardımcısı Lars H. Thunell'ın 2006 yılının yeni projeleri ile ilgili bilgileri sunacağı basın toplantısı, saat 09.00'da Conrad Otel Junior Balo Salonu'nda yapılacak.

Denizbank ile İDO'nun ortak basın toplantısı
- Denizbank ile İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (İDO) düzenleyeceği ortak basın toplantısında İstanbullular'a deniz ulaşımında yepyeni fırsatlar sunacak işbirliği projesinin detayları açıklanacak. Toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırr00'de çadır kuracak.
- Japon KABO firmasının geliştirım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ile Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihindeki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar; hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006 tarihinden bu yana 4 kez ameliyat edilen İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un koma hali devam ediyor.

İran'ın nükleer programı
- Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın nükleer programıyla ilgili dosyayı BM Güvenlik Konseyi'ne havale etti. Kararın yankıları devam ediyor.

AB Dışişleri Bakanları toplantısı
- Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin dışişleri bakanları, Avusturya'nın Salzburg kentinde bir araya gelerek, İran, Ortadoğu ve Balkan ülkeleri ile ilgili konuları masaya yatıracak.

Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek'in Avrupa ziyareti
- 3 Avrupa ülkesini kapsayan ziyaretinin ilk durağı olan İtalya'da bazı temaslarda bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Almanya'ya geçecek. Mübarek'in, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Koehler ile görüşmesi bekleniyor.

Terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anısına konser
- 11 Mart'ta Madrid'de ve 7 Temmuz'da Londra'da meydana gelen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Madrid'de bir konser verilecek.

İngiltere Başbakanı Blair'in Slovakya ziyareti
- 2 günlük resmi bir ziyaret için Slovakya'da bulunan İngiltere Başbakanı Tony Blair, yapacağı son temasların ardından Bratislava'dan Prag'a geçecek.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Turkcell Süper Ligi 25. haftanın açılış maçında Kayseri Erciyesspor ile Vestel Manisaspor, Kayseri Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Türkiye Golf Federasyonu'nun 10. Yıl Kutlaması ve Şükran Ödülleri Töreni, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde saat 19.00'da gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber