İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TCDD: Banliyö ücretlerine yüksek zam doğru değil

TCDD: Bazı basın yayın organlarında yer alan, son bir yılda en fazla banliyö ücretlerine zam yapıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmamaktadır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TCDD: Banliyö ücretlerine yüksek zam doğru değil

TCDD'den banliyö açıklaması:

-"Bazı basın yayın organlarında yer alan, son bir yılda en fazla banliyö ücretlerine zam yapıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmamaktadır"
-"TCDD zam yapan bir konumda değildir, aksine vatandaşların ekonomik seyahatleri için her türlü fedakarlık yapmaya devam edecektir"

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan, son 1 yılda fazla banliyö ücretlerine zam yapıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, şehir içi toplu taşıma ücretlerinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlendiği, TCDD'nin yasal olarak UKOME kararlarına uymak durumunda olduğu belirtildi.

Ücret ayarlamalarının Ankara'da en son 1 Eylül 2011 tarihinde, İstanbul’da ise 15 Ağustos 2012 tarihinde yapıldığı belirtilen açıklamada, bu nedenle söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

- Ankara'da 2011'den bu yana ücret ayarlaması yok

Ankara ve İstanbul banliyö trenlerinde kent içi ulaşım otoriteleriyle aynı ücretin uygulandığı kaydedilen açıklamada, Ankara'da Kayaş-Sincan hat kesimindeki banliyö tren ücretlerinin, 2011'deki gibi belediye otobüsleri ile aynı ücret olan 1,75 lira olarak uygulandığı bildirildi.

İstanbul’da ise İETT, İDO, Özel Halk Otobüsleri, Özel Deniz Motorları İşletmeleri ve İstanbul banliyö trenlerinde 1 Temmuz 2006 tarihinden itibaren Akbil esaslı bilet sistemlerinde bilet entegrasyonu sağlandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, UKOME kararları doğrultusunda, 15 Ağustos 2012 tarihinden itibaren tek kullanımlık bilet jeton ücreti 3 lira, Akbil ücreti 1,95 lira, aktarmalarda 2. biniş 1,25 lira, 3.biniş 1 lira, 4, 5 ve 6. binişler 0,75 lira olarak belirlenmiştir. Marmaray çalışmaları nedeniyle işletmeciliğe ara verilen İstanbul banliyö hatlarında sabit bilet ücreti yerine 0,75 liraya kadar inen bilet ücretleri uygulanıyor. TCDD zam yapan bir konumda değildir, aksine vatandaşların ekonomik seyahatleri için her türlü fedakarlık yapmaya devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber