Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'ın açıklamaları/ Video

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayram tatili boyunca köprü ve otoyol geçişlerinin ücretsiz olacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kurban Bayramı tatili öncesinde arefe günü, kamu personelinin yarım gün idari izinli sayılacağını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapıyor. İşte Arınç’ın açıklamalarından satır başları:

"Siyasetçiler bugün açıklanan Demokratikleşme Paketi için ne diyeceklerdir? Meslek odaları neler söyleyecekler hemen hemen bir çok konuya sizler vakıfsınız. Eğer peşin olarak yapılacak olanlara karşı çıkarsanız mahcup duruma düşebilirsiniz. Burada konuşulan hususlara bir kişi peşin hükümlü olduğu için karşı çıkabilir. Beklentisi karşılanmadığı için karşı çıkabilir. Ya da siyasi olarak karşı çıkılabilir.

Pakette şunlar şunlar var diyerek doğru ve yanlışları söyleyenlere şimdiden teşekkür ederiz. MHP yarıntı toplantısında Genel Başkan düzeyinde açıklama yapacaktır. Merakla bekliyoruz. Ancak bugün başkan vekili PKK’nın isteğiyle paketin açıklandığını söylüyor. Çelişkiye bakar mısınız? BDP tarafından ise içi boştur.”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'ye yönelik 4 Ekim'de süresi dolacak olan tezkerenin Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını ve 3 Ekim günü TBMM'de görüşüleceğini bildirdi.

Arınç, Çinli firmaya verilen uzun menzilli savunma sistemleri ihalesi konusunda, "Biz Türkiye'nin çıkarlarından başka bir şey düşünmeyiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mısır'da tutuklu gazeteci Metin Turan için, "Aklınıza gelebilecek gelmeyebilecek herşeyi yapıyoruz. Mısır'ın içinde bulunduğu şartlar malum. Her türlü çare düşünülüyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber