Bitlis'te istihdam çalışmaları

Bitlis’te İş-Kur tarafında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında alınacak işçilerin kura çekilişleri gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te istihdam çalışmaları

Bitlis’te İş-Kur tarafında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında alınacak işçilerin kura çekilişleri gerçekleştirildi.

Bitlis’te İş-Kur tarafında TYÇP kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ve müftülüklerde çalıştırılmak üzere alınacak geçici işçiler için kura çekilişleri yapıldı.

Kuralar sabah saat 09:15’te 100. İlköğretim Okulu kapalı spor salonunda noter huzurunda gerçekleştirildi. Merkezde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere alınacak 100 işçi için 900 kişi başvuruda bulundu. Başvuru yapanlar sabahın erken saatlerinde okulun önünde beklemeye başladılar.

Konu hakkında açıklamada bulunan İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, il ve ilçelerde il milli eğitim ve müftülüklerde çalıştırılmak üzere alınacak olan bin işçi için toplam 7 bin 848 kişinin başvurduğunu belirterek şunları söyledi: “Toplum yararına çalışma kapsamında bu gün kuraların çekilişine başladık. Bitlis ve ilçelerinde milli eğitim kurumunda çalıştırılmak üzere alacağımız 675 kişinin kuraları bugün çekerek 07 Ekim 2013 tarihinde işe başlatacağız. Öğleden sonra il müftülüklerinin ve iki gün sonrada ilçe Milli Eğitim ve müftülüklerin kura çekimlerini gerçekleştireceğiz. Toplamda 07 Ekim 2013 tarihinde bin kişiyi işe alacağız. Bu iş için kurumumuza 7 bin 848 kişi başvuruda bulundu. Bu bin kişilik alım kısa sürelide olsa iş istihdamına büyük bir katkı sağlayacaktır. İşe alınacak arkadaşlar okullarda temizlik, bakım ve onarım işlerinde çalıştırılacaklar. Aynı şekilde müftülüklerde işe alınacaklarda camilerde temizlik işlerinde çalıştırılacaklar. Hedeflediğimiz süre 9 aydır. Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda hareket edeceğiz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber