AA: Memurlar.NET'te her hizmet var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2006 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLARIN GÖZDESİ ANKARA

Aynı unvanda ve aynı kurumda çalışanların karşılıklı rızalarıyla yer değiştirmesi (becayiş) talebinde, en çok "terk edilmek" istenen ilin "İstanbul", en fazla "tercih edilen" ilin ise "Ankara" olduğu bildirildi.

Devlet memurlarının ya da devlet memuru olmak isteyenlerin KPSS'ye girişinden sendikal faaliyetlere ve ülke gündemine ilişkin formlara kadar haber ve yorumlara yer verilen "memurlar.net" adresindeki internet sitesinde, en fazla ilgiyi "becayiş" uygulaması görüyor.

İnternet sitesi aracılığıyla binlerce memur, kendisiyle becayiş yapacağı kişiye ulaşıyor.

Ayda 5 bin kişinin başvuruda bulunup, form doldurduğu sitede yer alan bilgilere göre, becayiş talebinde bulunan memurların en çok terk etmek istedikleri kenti İstanbul, en fazla tercih edilen ili ise Ankara oluşturuyor. En fazla "talep gören" kurumların başında ise "Sağlık Bakanlığı" geliyor.

Siteyi 5 yıl önce kuran Yusuf Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet memurları sınav sonuçlarını duyurmak amacıyla kurdukları siteyi, geçen sürede geliştirerek, binlerce üye sayısına ulaştırdıklarını bildirdi.

Demir, becayiş başvurularını ise 3 yıl önce başlattıklarını belirterek, "Bu bölüm açıldığı günden beri terk edilmek istenen şehirde İstanbul birinciliği hiç elden bırakmadı. Ankara da tüm bakanlıkların genel müdürlüklerin merkezi olduğu için oldukça fazla talep görüyor" dedi.

Daha önceki yıllarda "becayiş" uygulamalarının kazanç kapısı haline getirilmeye çalışıldığını anımsatan Demir, "Becayiş talepleri kurumların kapısındaki camlara asılırdı. Oysa, sitenin bu hizmeti vermesiyle, karşılıklı rızayla yer değiştirmek isteyen memurlar tek kuruş para harcamadan, masasının üzerindeki klavyenin bir tuşuna basarak bu arzularına ulaşma fırsatı buluyorlar" şeklinde konuştu.

HER HİZMET VAR

Becayiş uygulamasının, memurlara verdikleri sayısız hizmetlerden sadece biri olduğunu vurgulayan Demir, son derece nitelikli editörlerinin bulunduğunu, tüm bilgilerin gün boyu 15 kişilik personel aracılığıyla güncellendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen haber ajanslarına da aboneyiz. Bu ajanslardan gelen ve memurları ilgilendiren tüm haberleri siteye aktarıyoruz. Forum bölümünde ise yüzlerce konuda binlerce yorum bulmak mümkün."

Üye sayılarının 180 bini bulduğunu ancak, üye olmadan da siteden milyonlarca kişinin "Dilekçe nasıl yazılırdan", devlet memurluğuyla ilgili merak ettikleri yüzlerce soruya kadar her alanda yararlandıklarını anlatan Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Devlet kademelerinde bilindiği gibi yönetmelikler sürekli değişiyor. Bunları takip etmek ise mümkün olmuyor, takip edilse bile yönetmelikler her memurun anlayacağı türden yazılmıyor. Biz bu yönetmelikleri uzman ekiplerimize inceleterek, herkesin alacağı şekilde yayınlıyoruz."

Dilek Akın/ AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber