İl Planlama Uzman Yardımcıları, özel tazminatının düzeltilmesini istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2006 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PLANLAMA UZMAN VE YARDIMCILARI

İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzman ve Yardımcıları bir kariyer mesleğine sahip olmasına rağmen ekonomik ve sosyal haklar bakımından GİHS'daki diğer personelle aynı kategoride yer almaktadır.

İçişleri Bakanlığı tarafından Uzmanlığımız bir kariyer mesleği olarak düzenlenmiş ve İl Planlama Uzmanlığının ilk basamağını oluşturan İl Planlama Uzman Yardımcılığına çok ciddi sınavlar sonucunda girilmektedir. Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanları çok ciddi bir eğitimden geçmekte ve tez hazırlamakta olmalarına rağmen, diğer genel idare personelinden çok de farklı olmayan bir ücretlendirmeye tabi tutulmaları mevcut personeli olumsuz yönde etkilemektedir.

İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzman ve Uzman Yardımcılığı bir kariyer mesleği olmasına rağmen özel hizmet tazminatları ve diğer sosyal haklar bakımından bırakınız diğer kariyer meslekleriyle aynı ekonomik haklara sahip olmayı, bazı kurumlardaki GİHS memurlarının bile gerisinde kalmıştır.

Şöyle ki bugün mesleğe yeni başlayan bir İl Planlama Uzman Yardımcısının eline net olarak 680,00 YTL. Maaş geçmektedir ve bulunduğu kurum dolayısıyla da hiçbir ek ödeme almamaktadır. Oysa ek ödeme alan diğer kurumlarda bırakınız GİHS'da çalışmayı Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan bir hizmetli bile 800,00 YTL. almaktadır.

Çok ciddi sınav ve tez aşamasından geçirilerek kazanılan İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzmanlığı maalesef ekonomik ve sosyal haklar bakımından geçilen aşamalara paralellik göstermemektedir. Şöyle ki; İl Planlama Uzmanlarının özel hizmet tazminatları 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 152. Maddesinin II Tazminatlar Bölümünün A bendinin (k) maddesinde % 75 olarak düzenlenmiş, diğer kariyer uzmanlıkların en düşükleri ise (i) maddesinde sayılarak özel hizmet tazminatları % 120 olarak belirlenmiştir.

İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman ve Yardımcıları İçişleri Bakanlığında MİA (Kaymakam, Vali Yardımcısı, Vali) sınıfından sonra kariyer mesleği olarak düzenlenen ve İllerde hizmet yapan en nitelikli personellerdendir. 15 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen maalesef bunca yıl ekonomik ve sosyal haklar bakımından sürekli mağdur edilmiştir. Bugün yeni kurulan uzmanlıklar bile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 152. Maddesinin II Tazminatlar Bölümünün A bendinin (i) maddesinde sayılarak %120 özel hizmet tazminatı almaktadır. Bu durum ise Özel Hizmet Tazminatları %75 olan İl Planlama Uzman ve Yardımcılarının kurum değiştirmesine ve bu meslekten kaçmasına neden olmaktadır. Buda illerde nitelikli ve uzman personelin olmamasına ve sunulan hizmetlerin kalitesinin düşmesine neden olmaktadır.

Oysa Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan ?Denge Tazminatı Yasa Tasarısı?nda en düşük seviyedeki memurun bile özel hizmet tazminatını % 75'lere çıkarmaktadır. Bu tasarıda biz İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman ve Yardımcılarının göz ardı edilmemesini adil ve dengeli bir ücretlendirme sağlanması için, DMK'nın Özel Hizmet Tazminatları Bölümünde diğer kariyer mesleklerinin en düşüklerinin sayıldıkları (i) maddesinde sayılmasını ve Özel Hizmet tazminatlarının %120'ye çıkarılmasını ve Denge Tazminat Yasası ile diğer Kariyer mesleklerine sağlanan hakların biz İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanlarına da sağlanmasını beklemekteyiz....

İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman ve Yardımcıları

Haber Gönder yoluyla yazan: Selocan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber