Meclis'in ilk gününde 2B protestosu

İstanbul'dan ‘2B Yasası'nı protesto etmek için Başkent'te gelen bir grup, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin(TBMM) açılış gününde ilk eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'in ilk gününde 2B protestosu

Yasa tasarısını protesto etmek isteyen üç vatandaş, 20 Ekim 2013 tarihinde İstanbul'un Ümraniye ilçesinden Ankara'ya hareket etmişti. 10 gündür yolda olan grup, sabah saatlerinde Başkent'e ulaşırken, yine Ümraniye'den 5 otobüs dolusu vatandaş da şehre geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da eyleme destek verdi. TBMM'ye yürümek isteyen grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Meclis önüne gitmek isteyen gruba polis izin vermedi. CHP'li vekillerin de polisle görüşmesinden sonuç çıkmayınca, eylemciler bulundukları yerde açıklama yapmaya kararı aldı.

Grup adına konuşan İsmail Coşkun, 2B Yasası'nın yasa dışı bir yasa olduğunu ancak yasaya ne dava açabildiklerini ne de itiraz edebildiklerini söyledi. Coşkun, "Bir yasa halkın mağdur etmek üzere çıkarılamaz. Bugün rayiç bedellerle, bize dayatılan bedellerle, bize söylenmek istenen şey şudur; ‘Sizi buradan çıkaracağız, burayı birilerine peşkeş çekeceğiz." dedi.

Ümraniye bölgesinde yaptıkları çalışma sonucunda yaya yürüyüşü başlattıklarını hatırlatan Coşkun, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

CHP'li Gürsel Tekin, konuyu siyasi partilere bıraktıklarında sorunun çözümünün zor olduğunu söyledi. Tekin, "Önümüzde bir sandık var. Ayın 30'unda kendi kaderinizi kendiniz tayin edeceksiniz. Ya rantçılara teslim olacaksınız ya mülkiyetinize sahip çıkacaksınız. Bunun başka orta yolu yok." şeklinde konuştu.

İsminin Ali Kaya olduğunu belirten bir vatandaş da ‘2B Yasası'na tepki gösterdi. AK Parti hükümetine oy verdiğini belirten Kaya, neden oy verdiği bir partiden milletvekili gelmediğini sordu.

Protesto sırasında, ‘2B Yasası oldu halkın tasası', ‘Barınma hakkımız satılamaz' dövizleri taşıdı. ‘Rayiç bedel istemiyoruz', ‘Bu topraklar bizim satılamaz' sloganları attı.

Yapılan konuşmaların ardından grup üyeleri bulundukları yerden otobüslerine binip, ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber