Okul yapımı için bağışlanan parayla makam arabası alındığı iddiası

Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Şenocak: "Burada Bakanlığın işleyişine ve mevzuatına aykırı herhangi bir durum söz konusu değildir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul yapımı için bağışlanan parayla makam arabası alındığı iddiası

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne hayırseverlerin okul yapılması için bağışladığı paralarla makam arabası alındığı iddialarına ilişkin, Milli Eğitim Bakanlığının işleyişine ve mevzuatına aykırı herhangi bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak konuyu araştırdıklarını ve iddianın asılsız olduğunu gördüklerini belirtti.

Bakanlık müfettişinin, Bornova Halk Eğitim Müdürlüğünce alınan bir aracı incelediği sırada yetkisi olmamasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı diğer araçların belgelerinden yola çıkarak raporunu yazdığını savunan Şenocak, iddiaya konu olayın, 2011 yılının temmuz ayında gerçekleştiği bilgisini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Birimine sorulan görüşte, 13 yıldır hesapta bekletilen bağış paralarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetlerinde harcanabileceği cevabını aldıklarını aktaran Şenocak, bu kaynağın araç alımında kullanılabileceğine dair Bakanlık onayı da bulunduğunu öne sürdü.

Şenocak, yaklaşık 3 yıl önceki bir konunun gündeme getirilerek sorgulandığını ve iddianın bir ulusal gazetede yayımlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Burada Bakanlığın işleyişine ve mevzuatına aykırı herhangi bir durum söz konusu değildir. Maksatlı bir haberin yapıldığı ve ilgili Bakanlık müfettişinin, yaptığı incelemede mevzuata aykırı bir durum bulamayınca devletin kendi iç işleyişiyle ilgili bir görev alanına giren konuyu, açıklamayı gerçekleştiren Türk Eğitim Sen'e paslayarak basına yansıttığı görülüyor. Bunların hepsi bir tezgahın ürünüdür. Burada amaçlanan, 'Çamur at izi kalsın' anlayışıdır. Milli Eğitim gibi kurumlarımızın böyle ucuz ve kişisel hesaplarla yıpratılmak istenmesi kimseye yarar sağlamaz. Hem ilgili sendikanın hem de yayımı yapan gazetenin, kendi durumlarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz."

İnceleme yapan müfettişin, kendisine tahsis edilen aracın marka ve modelini beğenmemesi nedeniyle düşmanca tavır takındığını iddia eden Şenocak, bundan dolayı elindeki belgeleri sendikaya vererek görevini kötüye kullandığını savundu.

Şenocak, müfettiş hakkında, "tutum ve davranışlarıyla Bakanlık forsunu kullanarak bazı yöneticilere baskı yaptığı" iddiasıyla henüz sonuçlanmayan bir inceleme başlatıldığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber