Ödemiş'te herkes hava kirliliğinden şikayetçi

Merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere Botaş tarafından doğal gaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla Bakanlar Kurulu kararının alınmasının ardından Ödemiş’te başlayan başvuru süreci halktan pek ilgi görmedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemiş'te herkes hava kirliliğinden şikayetçi

Merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere Botaş tarafından doğal gaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla Bakanlar Kurulu kararının alınmasının ardından Ödemiş’te başlayan başvuru süreci halktan pek ilgi görmedi.

28 EKİM SON GÜN

Doğalgaz getirilmesi için ilçe merkezindeki elektrik abonelerinin yüzde 60'ının 335 TL yatırılması zorunluluğu bulunurken, sürecin başladığı Temmuz ayından bu yana sadece 10-15 abonenin İl Özel İdaresi hesabına para yatırdığı öğrenildi. Ödemiş’e doğalgazın getirilmesi için en az 28.157 elektrik abonesinin 28 Ekim’e kadar başvuru yapması gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, 28 Ekim’e kadar başvuru yapılması çağrısında bulunurken, şimdiye kadar ilginin son derece düşük kaldığına dikkat çekti.

BELEDİYE OLARAK ÖNCÜ OLMAYA ÇALIŞTIK

Keskin, doğalgazın getirilmesi konusunda konut aboneleri üzerinden bir orantı sağlanmasının daha doğru olacağına işaret ederek, “Ödemiş’e doğalgaz gelmesi konusunda Ödemiş Belediyesi olarak öncü olmaya çalıştık. Halkımızı başvuruda bulunmaya davet ettik. Edindiğimiz bilgilere göre İl Özel İdare hesabına şu ana dek sadece 10-15 kişi gerekli olan 335 TL ödentiyi yatırmış. 28 Ekim’e kadar başvuru süreci devam ediyor. 28 Ekim’e kadar halkımızı bir kez daha başvuruda bulunmaya davet ediyor. Ödemiş’in hava kirliliğinin çözüme kavuşması, halkımızın kış aylarını sağlıklı bir ortamda yaşaması için ısınmada doğalgaz ve diğer farklı çözümler şart” diye konuştu.

PARALAR FAİZİYLE GERİ ÖDENECEK

Keskin ayrıca, başvuruda bulunanların ilçedeki toplam elektrik abone sayısının yüzde 60'ını geçmediği durumda, yatırılan abone bağlantı bedelleri, İl Özel İdaresi tarafından geri ödeme gününe kadar işlemiş olan faizi ile birlikte abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abonelerine iade edileceğini de sözlerine ekledi.

ODALAR İLGİSİZ

Konuyla ilgili olarak, belediye dışında herhangi bir kurumun çalışma yürütmediği öğrenilirken, odalar tarafından yapılacak ciddi bir kampanya ile vatandaşların bilinçlendirilebileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber