Avrasya Test ve Teknoloji Merkezi açıldı

Düzce 2. OSB'de faaliyet gösteren Dekoral Alüminyum firması tarafından oluşturulan Avrasya Test ve Teknoloji merkezi törenle açıldı. Türkiye'de büyük bir eksikliği giderecek ve özellikle alüminyum firmaları artık testler için yurt dışına gitmek zorunda kalmayacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avrasya Test ve Teknoloji Merkezi açıldı

Türkiye'de özellikle alüminyum ve demir doğrama alanında faaliyet gösteren firmalar test ve teknoloji merkezi bulmakta zorluk çekiyorlar. Bu eksikliği gören ve Düzce 2. OSB'de faaliyet gösteren Dekoral Alüminyum Fabrikası, yine fabrika bünyesinde Avrasya Test ve Teknoloji Merkezi adı altında bir merkez kurdu. Kurulan merkez törenle açıldı.

Fabrika Genel Müdürü Çağlayan Karatay, 2 yıl önce test ve teknoloji merkezini kurmayı hedeflediklerini ifade ederek "Özellikle bizim sektörümüzün ihtiyaç duyduğu alanda bir merkez kurmak istedik. Cephe, pencere ve kapı sistemleri ile ilgili ürettiğimiz ürünleri yurt dışında test ettiriyorduk. Bu bize maliyet getiriyordu. Bu sebeple bu merkez kurarak önemli bir eksikliği giderdiğimiz gibi birde maliyetlerimizi düşürdük" dedi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise, "Önemli bir merkezin açılışını yapıyoruz. Dünya ve Türkiye'de önemli değişiklikler oluyor. 40 yıl önce insanlar alışverişe çıktığı zaman sadece ucuz olmasına bakıyorlardır. Şimdi ise hem ucuz hem kaliteli ürün olmasına bakıyorlar. Bu merkezde de maliyetler düştüğü için ürünler ucuz olacağı gibi kaliteli olacak. Düzce'ye ve ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından fabrikanın açılış kurdelesi kesilerek Avrasya Test ve Teknoloji Merkezi gezildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber