Sağlık çalışanlarına şiddete hapis cezası

Antalya'da son 1,5 yılda sağlık çalışanlarına yönelik 377 sözel ya da fiziksel yolla şiddet olayında 40 kişi hakkında mahkumiyet kararı verilirken, diğer dosyaların yargı sürecinin devam ettiği bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 23:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sağlık çalışanlarına şiddete hapis cezası

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, yaptığı açıklamada yaşanan problemleri çözme yöntemi olarak şiddetin kullanılmasının medeniyet dışı ve çözüm sürecine katkısı olmayan bir durum olduğunu belirtti. Kutsal bir hizmet yapan sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ya da fiziksel şiddetin kabul edilemez olduğuna dikkati çeken Taş, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda "Çalışan hakları ve güvenliği birimleri" kurduğunu ve 113 Beyaz Kod Uygulaması'nı başlattığını kaydetti. Taş, bakanlığın sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının sonuçlarını verdiğini belirtti.

Taş, şunları kaydetti:

"113 Beyaz Kod Uygulaması'nın başlatıldığı 28 Nisan 2012 tarihinden bugüne, Antalya'daki kamu hastaneleri ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinden iletilen 377 "Beyaz kod dosyası" bulunmaktadır. Bu dosyaların 40'ında şiddet uygulayan kişiler hakkında mahkumiyet kararı çıktı. Geriye kalan dosyaların davalarının görülmesine de devam ediliyor. Son olarak görevi başındaki bir sağlık personeline tehdit nedeniyle B.T. isimli kişiye 2 yıl hapis cezası, başka bir sağlık çalışanına hakaret nedeniyle H.A'ya 10 ay hapis cezası ve A.T'ye 7 bin lira adli para cezası verildi."

Taş, sağlık çalışanlarının güven içerisinde mesleklerini yapmaları için her türlü önlemi almaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber