Fuhuş operasyonunda 4 polis açığa alındı

İSTANBUL'da geçen hafta polis, maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ekipleri tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan operasyon kapsamında 11 zabıta memuru, çalışan kadınlardan birine kürtaj yapan bir doktor ile bir ilçe belediyesinin ruhsat müdürünün ifadeleri alındığı ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 11:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Fuhuş operasyonunda 4 polis açığa alındı

Masaj salonlarında çalışan kadınlarla birlikte oldukları tespit edilen 4 polis memurunun da açığa alındığı ve haklarında idari soruşturma açıldığı öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri masaj salonlarına yönelik 8 ay önce başlatılan telefon ve fiziki takibin ardından daha önceden belirlenen Kadıköy, Maltepe ve Avcılar'da tespit edilen 52 adrese eş zamanlı baskın yapılmıştı. Vergi dairesi memurları ve SGK'ya bağlı ekiplerin de katıldığı operasyonda 41'i masaj salonlarında çalışan toplam 64 kişi gözaltına alınmıştı. Maliye ve SGK ekiplerinin yaptığı denetimlerde ise yaklaşık 100 bin liralık ceza kesilmişti.

Gözaltına alınanlar arasında haklarında fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek suçlarından işlem yapılan 23 kişi adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme çete lideri H.A. ve iki yardımcısını tutuklarken diğer şüphelilerin tutuksuz yargılanmasına karar vermişti. Tutuklanan şebeke liderinin daha önce 11'i polis 40 kişinin tutuklandığı başka bir masaj salonu operasyonunda gözaltına alındığı tespit edilmişti.

11 ZABITANIN İFADESİ ALINDI

Polis soruşturması sonucu çete lideri H.A.'nın bazı kadınlara tecavüz ettiği, borçlandırarak zorla masaj salonlarında çalıştırdığı ortaya çıkmıştı. Bu çeteyle ilgili yapılan telefon dinlemeleri sırasında çete lideri ve yardımcılarıyla bağlantılı olduğu tespit edilen 11 zabıta memurunun şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alındığı ortaya çıktı. Kadıköy Belediyesin'den 7 zabıta memuru, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 3, Avcılar Belediyesi'nden 1 zabıta memurunun ifadelerinin Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'nde alındığı öğrenildi. Polis tarafından daha önceden yapılan mühürleme işlemlerini geciktirdikleri, ya da kapısı mühürlü işyerlerinin başka girişler kullanılarak çalışmasına göz yumdukları iddasıyla ifaleri alınan zabıta memurlarının suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

BELEDİYE RUHSAT MÜDÜRÜ DE ÇETEDEN BORÇ ALMIŞ

Öte yandan polis dinlemelerin bir belediyede ruhsat müdürü olarak çalışan C.M.'nin de takıldığı öğrenildi. Baskın yapılan masaj salonlarında çalışan ve gözaltına alınan S.Y. adlı kadından 20 bin lira borç aldığı öğrenilen müdür C.M.'nin operasyondan kısa süre önce görevinden alındığı belirtildi. C.M.'nin görevden alınma sebebinin S.Y. adlı kadının belediye binasına gelerek "Kaç ay oldu. Bizden para aldın. O işi halledemiyorsan bize geri ver" diye bağırarak rezalet çıkarması olduğu belirtildi.

KÜRTAJ YAPAN DOKTOR İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Polisin yaptığı dinlemeler sırasında masaj salonlarında çalışan H.Y. adlı kadının yasal olmayan kürtaj yaptığı tespit edildi. Hamile kaldığında Kartal'da özel bir hastanede çalışan doktoru arayan H.Y.'nin para karşılığı yasal olmayan kürtaj yaptırdığı belirlendi. Polis yasal olmayan kürtaj yapan doktor İ.B. gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen doktor İ.B.'nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

4 POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI

Operasyon kapsamında telefon dinlemelerinde masaj salonlarında çalışan kadınlarla para karşılığı ilişkiye girdikleri öğrenilen ikisi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4 polisin de açığa alındığı belirtildi. Bu polisler hakkında idari soruşturma açıldığı öğrendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber