Kocaeli itfaiyesi, dünyada ilk 10'a girdi

Alman Ulusal Conrad Dietrich Magirus Şirketi tarafından organize edilen "2013 Dünyanın En İyi İtfaiye Ekibi Yarışması'nda" Kocaeli itfaiyesi, yüzlerce kurtarma videosu arasında son 10'a kalma başarısını gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli itfaiyesi, dünyada ilk 10'a girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin geçen ay Kandıra Sarısu'da denizin aniden dalgalanmasıyla kayalıklara sığınarak mahsur kalan 4 kişilik aileyi 2 saatlik nefes kesen kurtarma operasyonu görüntüleri, uluslararası yarışmada finale kaldı.

Söz konusu video ile yarışmaya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin kurtarma operasyonu büyük bir başarı göstererek, jüri üyeleri tarafından 10 aday arasına seçildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yarışmaya katılan 10 itfaiye ekibinin yangın müdahalelerinden, enkaz kurtarma çalışmalarına kadar çeşitli video görüntülerine internet üzerinden oylama yapılıyor.

- Oylama 16 Ekim'de sona eriyor

İnternet kullanıcıları tarafından verilen oylar için son gün 16 Ekim 2013 olarak belirlendi. Kullanıcılar http://world-of-firefighters.com/2013/09/29/the-voting/ linkini tıklayarak, Kocaeli İtfaiyesi'nin videosuna oy verebiliyor. Sayfanın biraz altında pembe renkli kısımda yer alan "Cast Voting" sekmesi tıklandığında, yarışmaya katılan videolar arasından Dangerous rescue operation at sea (Denizde tehlikeli kurtarma operasyonu) seçiliyor. Daha sonra oy verenin adı soyadı ve e mail adresi kutucuklara yazılıyor ve "absenden" sekmesi tıklanarak, oy verme işlemi tamamlanıyor.

Kurtarma videosu ile ilk üçe giren itfaiye teşkilatları, 22 Kasım 2013 tarihinde Almanya'da düzenlenecek ödül törenine katılacak. Kazanan teşkilatları ödül olarak New York İtfaiye Teşkilatı'nda incelemelerde bulunmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber