Arınç'tan içtüzük değişikliği tepkisi

Haber Giriş : 11 Mart 2006 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç, hazırladığı Meclis İçtüzük değişikliği taslağı konusunda CHP ve AK Parti dışındaki partiler ile Meclis'te bazı komisyonların, taslak üzerindeki görüşlerini kendisine ilettiğini söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, hazırladığı Meclis İçtüzük değişikliği taslağı konusunda CHP ve AK Parti'nin görüşlerini bekliyor.

Arınç, yaptığı açıklamada, CHP ve AK Parti dışındaki partiler ile Meclis'te bazı komisyonların, taslak üzerindeki görüşlerini kendisine ilettiğini söyledi. Anavatan Partisi, SHP, HYP ile TBMM'deki bazı ihtisas komisyonlarının bir araya gelerek taslak üzerindeki öneri ve eleştirilerini rapor halinde sunduğunu anlatan Arınç, ancak CHP ve AK Parti'den henüz görüş almadığını bildirdi.

CHP ve AK Parti'nin de görüşünü bildirmesinin ardından taslak üzerinde gelen eleştiri ve önerilerin derlenerek teklif haline getirilebileceğini kaydeden Arınç, ''TBMM İçtüzüğü değişiklik teklifinin kim tarafından verileceği?'' sorusuna, ''Başkanlık Divanı üyesi arkadaşlarımız verebilir'' dedi.

Gelen görüşlerin olumlu olduğunu ifade eden Arınç, ''Ancak, arkadaşlar bizim de gözümden kaçan bazı unsurlara işaret ederek, bu konularda değişiklik önermişler. Bence de haklı öneriler...'' diye konuştu.

İçtüzük değişikliğinin Meclis tatile girmeden gerçekleştirilebileceğine olan inancını dile getiren Arınç, ''Nisan ayında teklif olarak Meclis gündemine gelebilir. Değişikliğin yılın ilk yarısında, Meclis tatile girmeden gerçekleştirilmiş olacağını sanıyorum'' dedi.

Öte yandan, CHP ve AK Parti, taslak üzerindeki çalışmalarını bitirme aşamasına geldi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, taslak üzerinde kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirterek, ''Maddeler üzerinde eleştiri veya öneri yerine, daha sistematik bir çalışma yaptık. Komisyon olarak yaptığımız çalışmayı bitirmek üzereyiz. Daha sonra bunu partiye sunacağız, kendi içimizde tartışacağız. Daha sonra Meclis Başkanlığı'na sunacağız'' dedi.

AK Parti'de, taslakla ilgili görevlendirilen komisyon da çalışmalarını bitirdi. Konunun MYK'da ele alındıktan sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacağı bildirildi.

meclishaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber