Bakan Avcı: Merkezi sınavlarla ilgili bir çalışma yok

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Demokrasi Paketi'nde açıkladığı farklı dil ve lehçelerdeki eğitimle ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını belirterek, uygulamanın önümüzdeki yıllardan itibaren geçerli olacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bakan Avcı: Merkezi sınavlarla ilgili bir çalışma yok

Bakan Nabi Avcı, OECD Eğitim Bakanları Gayri Resmi Toplantısı'nın kapanış oturumunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Avcı, "Kürtçe eğitimle ilgili bir müfredat ne zaman yapılacak?" sorusuna ilişkin, "Kürtçe veya ülkemizde konuşulan başka dillerle ilgili müfredat çalışmaları belli diller konusunda zaten seçmeli ders uygulamasından kaynaklanan bir deneyimimiz var. Ama bunun dışındaki derslerle ilgili müfredat çalışmalarını ve dolayısıyla ona dayalı programların yazılması, ders kitaplarının üretilmesi belli bir zamana ihtiyaç duyar. Ayrıca bu konuyla ilgili düzenleme andımızdaki gibi yönetmelik konusu değildir. Aynı zamanda bazı yasal düzenlemeler de gerekiyor. Dolayısıyla anayasanın 42'inci maddesine uygun bir düzenleme yapabilmek için bazı yasalarda değişiklikler gerekecek. Zaten bu yıl eğitim-öğretim yılı başladı. Bu yıla dair bir uygulama söz konusu olmayacağı için vaktimiz var. Önümüzdeki yıllardan itibaren yapılacak yasal düzenleme, hem yasal düzeyinde hem yönetmelikler üzerinde yapılacak" dedi.

Bakan Avcı "Başörtüsüyle ilgili bir düzenleme olacak mı?" sorusuna da "O da yönetmelik konusu. Kamu çalışanlarının kılık kıyafetiyle ilgili genel bir yönetmelik var. Orada yapılacak bir düzenlemeyle bu konu çözülecek" şeklinde cevap verdi.

Bakan Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Demokrasi Paketi'nde açıkladığı farklı dil ve lehçelerdeki eğitimle ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadıklarını belirterek, uygulamanın önümüzdeki yıllardan itibaren geçerli olacağını söyledi.

Avcı, "Şu anda bununla ilgili bir çalışma yok. 2013-2014 yılının meselesi değil. Bu konu önümüzdeki yıllardan itibaren geçerli olacak" dedi.

"Yeni sınav sistemiyle ilgili müfredatta Anadolu'daki okullarla Büyükşehirlerdeki okulların eşit bir şekilde gidebilmesi için nasıl bir denetleme uygulanacak?" sorusuna ilişkin ise Bakan Avcı şunları söyledi,

"Onunla ilgili gönderdiğimiz çalışma takvimini bütün okullarımız aldılar. Hangi tarihte hangi konuları işleyeceklerini okul yönetimlerimizi çok iyi biliyorlar. Hepsi yoluna giriyor. Telaşa mahal yok. Öğretmenlerimiz bütün bu gecikme ihtimallerini hesaba katılarak hazırlanmış olan çalışma takvimlerini uyguluyorlar."

Ayrıca Bakan Avcı, yeni sınav sistemine ilişkin bir soru havuzu oluşturulduğunu hatırlatarak, "Bu havuza bütün öğretmenlerimiz katkıda bulunabilecekler. Daha sonra havuz yöneticileri öğretmenlerimizden de gelen soruları dikkate alarak sınavda sorulacak soruları her ders için ayrı ayrı oluşturacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber