Beden eğitimi öğretmeni Türkçe dersine girecek

Haber Giriş : 12 Mart 2006 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, tartışma yaratacak yeni bir genelge yayımladı. Buna göre, sözleşmeli öğretmenler, ek ders ücreti karşılığı, branşları dışındaki derslere de girebilecek. Bunun için öncelikle istekli olmaları gerekecek ve birikimleri dikkate alınacak. Böylece, okullarda boş geçen dersler, farklı alanlarda öğretmenlik yapan ama boş saati olan öğretmenler tarafından doldurulacak.

Genelgeye göre, okullarda ders veren herhangi bir branşın sözleşmeli öğretmeni, boş geçen Türkçe, İngilizce, bilgisayar, beden eğitimi, müzik, resim ve din kültürü gibi derslere girebilecek. Bakanlık, eğitim kurumlarında öğretmen eksiği nedeniyle, boş geçen derslerin, öncelikle istekli bulunan kadrolu alan öğretmenlerince doldurulmasını istiyor. Bakanlık genelgesi, yeterli sayıda öğretmen bulunmaması durumunda ise "istekli" olan diğer branş öğretmenlerince ek ders ücreti karşılığı okutulmasının sağlanmasını istedi.

HAFTADA 24 SAAT DERS HEDEFİ KONDU

Bakanlığın 9 Mart 2006 tarihli genelgesinde, sözleşmeli öğreticilerden azami faydanın sağlanması için, okul müdürlüklerinden, haftalık 24 saatlik ders saatini doldurmayı hedeflemeleri istendi. Yeni uygulamaya göre; örneğin, sözleşmeli çalışan bir beden eğitimi öğretmeni, haftada 12 saat ders okutuyorsa, "bilgi ve birikimine" göre 12 saat daha boş geçen Türkçe veya İngilizce gibi bir dersi verebilecek.

Öte yandan, ilköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıflarda 16 saat derse giren bilgisayar, müzik veya beden eğitimi öğretmenleri, 24 saati tamamlamak üzere 8 saat de ilköğretim 4 ve 5'inci sınıflarda derse girebilecek. Yeni uygulama sözleşmeli öğretmenlerin maaşlarıyla, kadrolu öğretmenlerin maaşları arasındaki farkın kapatmasını da sağlayacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber