Eğitim öğretim takvimi değiştirilmelidir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mart 2006 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talim Terbiye Kurulu'nun değerli başkan ve üyeleri,

Bir öğretmen olarak öncelikle belirtmek istiyorum ki, Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK Beyin bu kurulun başında bulunmasından büyük mutluluk duyuyorum.

Üç yıldır kurulunuzun faaliyetlerini ilgi ve hayranlıkla takip ediyorum. Ülkemizdeki kurumların başına ehil insanların gelmesinin önemini bir kez daha idrak etmekteyim. Yaptığınız güzel çalışmaları kamuoyuna anlatma görevinin de bize düştüğünün bilincinde olarak her ortamda bu güzelliklerden bahsediyorum. Özellikle yeni müfredat çalışmalarınızda hizmet içi eğitim çalışmalarınız, bu eğitim ve müfredat geliştirme çalışmalarında biz öğretmenlere verdiğiniz önem takdire şayandır.

Ben bir öğretmen olarak bizlerin görüşlerine verdiğiniz önemden dolayı, bir muhatap bulmuş olmanın sevinciyle bir süreden beri eğitim camiasında dile getirilen ve benimde olması gerektiğini düşündüğüm bir konuda acizane bir teklif sunmak istiyorum.

Eğitim öğretim takvimiyle ilgili olarak bir değişiklik düşüncenizin olup olmadığını bilmiyorum. Ancak yaz tatili süresinin biraz kısaltılarak eğitim öğretimin erken başlaması ve şubat tatilinin bir ay yapılmasının öğrenciler açısından daha yararlı olacağı düşüncesindeyim.

Böylelikle hem çok uzun olan yaz tatili biraz kısaltılmış olacak ve öğrencilerin eğitim öğretim ortamından tamamen uzaklaşması önlenmiş olacak, hem de yarıyıl tatili öğrenciler ve aileler için gerçek anlamda bedenen ve ruhen dinlendikleri bir tatil olacaktır.

Böylelikle öğrencilerin yoğun kış şartlarından da daha az etkilenmesi söz konusu olacaktır. Bu yıl yapılan zorunlu uygulama da bunun gerekliliğini ortaya koyduğu düşüncesindeyim.

Sonuç olarak gerek öğretmen arkadaşlar arasındaki zümre toplantıları, düşünce alışverişleri ve beyin fırtınası çalışmalarında da bu düşüncenin ağırlıklı olarak telaffuz edilir olması gerek velilerimizin bu konudaki teklifleri olduğunu belirterek çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Mail yoluyla memurlar.net'e ulaşarak haberi yazan: Ahmet Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber