Doktorlar için kader günü

Haber Giriş : 13 Mart 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nde bugün önemli bir görüşme var. Yüzbinlerce doktoru ilgilendiren zorunlu hizmetle ilgili yapılan itiraz Yüksek Mahkeme'de ele alınacak.

Doktorlara zorunlu hizmet getiren yasanın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemi bugün görüşülecek. Türk Tabipleri Birliği, Başbakanlık Genelgesi'nin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay 'da dava açmış ve Danıştay söz konusu genelgenin yürütmesini durdurmuştu. Yüksek Mahkeme, Danıştay'ın bu istemini yarın esastan görüşerek karara bağlayacak. Danıştay 5. Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurma kararında, ?'Toplum sağlığının korunması ve kamu yararı amacıyla belli bir meslek grubunu oluşturan pratisyen ve uzman tabiplere eşitlik ve ölçülülük ilkelerine uygun devlet hizmeti yükümlülüğü getirilebileceğine'' işaret edilmişti.

İPTALİ İSTENEN MADDELER

Daire'nin kararında, Anayasa'nın 13. maddesindeki ?'ölçülülük'' ilkesine aykırı olduğu iddiasıyla iptali ve yürürlüğünün durdurulması istenen maddeler şöyle sıralanmıştı: ?'-Doktorlara ?her eğitimleri için ayrı ayrı olmak kaydı ile' devlet hizmeti yükümlülüğü getirilmesi, -Eksik kalan devlet hizmeti yükümlülüklerini uzman tabip veya yan dal uzman olarak yapacakları devlet hizmeti yükümlülüğüne ilave olarak yerine getirmeleri.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber