Danıştay'da seçim kulisleri başladı

Haber Giriş : 13 Mart 2006 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay Başkanı Çetinkaya, 14 Nisan'da yaş haddinden emekli oluyor. Başkanlık için yazar Emin Çölaşan'ın eşi Tansel Çölaşan'ın da adı geçiyor.

Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, 2 Nisan 2006'ta yaş haddinden emekli olacak. Bu nedenle Danıştay'ı şimdiden seçim heyecanı sardı. Başkanlık seçimi 4 Nisan'da yapılacak. Çetinkaya'nın yerine Danıştay'da şu anda 4 daire başkanının aday olacağı söyleniyor. Daireleri dolaşarak oy isteyen adaylar arasında şu ana kadar 9. Daire Başkanı Arif Yüksel, 5. Daire Başkanı Turan Falcıoğlu, 4. Daire Başkanı Sumru Çörtoğlu ve 3. Daire Başkanı Gürsoy Gönenç yer alıyor. Aday sayısının önümüzdeki günlerde artacağı tahmin ediliyor.

Danıştay Başkanvekili ve İdari Dava Daireleri Başkanı Tansel Çölaşan'ın da adaylığı düşündüğü, ancak henüz açıklamadığı belirtiliyor. Köşe yazarı Emin Çölaşan'ın eşi olan Tansel Çölaşan seçilirse Danıştay'ın ikinci kadın başkanı olacak. 1996'da da Firuzan İkincioğulları başkan seçilmişti. Halen yüksek yargıda kadın başkan olarak sadece Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu bulunuyor. Tuğcu ile Çölaşan aynı zamanda yakın akraba. Danıştay İç Tüzüğü'nün 17. maddesi uyarınca başkanlık seçimi gizli oy ve açık sayım esasına göre yapılıyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber