Emniyet'ten gaspa karşı altın öğütler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2006 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, internet sitesinde kadınların gasp ve soygunlardan nasıl korunabileceklerine ilişkin uyarılara yer veriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan uyarılar arasında, özellikle altın ziynet eşyası kullanan kadınların, yankesici, kapkaççı ve dolandırıcıların hedefi haline geldiğine dikkat çekildi. Saldırıya uğrayan kadınların ziynet eşyalarının alınması sırasında yaşanan boğuşmalarda, kadınların yaralanmalara hatta ölümlere maruz kaldığı belirtilerek, günlük yaşamda kolayca uygulanabilecek bazı önerilerde bulunuldu.

Kadınların özellikle semt pazarlarına giderken tüm ziynet eşyalarını takmamaları tavsiye edilirken, semt pazarlarında ve büyük alışveriş merkezlerinde ziynet eşyası takanların kötü niyetli kişiler tarafından takip edilebileceğinin unutulmaması gerektiği ifade edildi.

Kadınlara alışveriş merkezlerinden veya semt pazarlarından dönerken kesinlikle ıssız yerleri tercih etmemeleri uyarısında bulunulan yazıda, kadınların özellikle apartmana girerken takip edilip edilmediklerini kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.

Uyarılardan bazıları şöyle:

-Kapıya gelen satıcı, dilenci, bohçacı, falcı vb. kişiler, her zaman mal satmak için gelmezler. Bunlara karşı her zaman dikkatli olun.

-Evinizin elektrik, su, telefon, doğalgaz gibi donanım ve şebekelerini kontrol için geldiklerini söyleyen tamirci, tesisatçı, belediye görevlisi kılığındaki kişilere dikkat edin. Resmi görevli olduklarını belirten kişilerden kimlik göstermelerini isteyin.

-Evden çıktığınız zaman bırakmak zorunda olduğunuz değerli eşyalarınızı alışılagelmiş yerlerin dışında ve en son düşünülen veya hiç düşünülmeyen yerlerde saklayın.

-Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken çantalarınızın kapaklarını iç yüze getirin veya çantanızı ön tarafta tutarak elinizle kontrol altına alın.

-Kalabalık alışveriş merkezlerinde veya marketlerde alışveriş yaparken cüzdanınızı çantanızdan çok sık olarak çıkarmamaya, elinizde tutmamaya, tezgah üstüne veya başka yerlere koymamaya dikkat edin.

-Issız mahallerden geçmemeye özen gösterin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber