600 yıllık meşe palamuduna koruma talebi

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Hasanoğlu köylüleri, 600 yıllık tarihi meşe palamudu ağacına koruma talebinde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
600 yıllık meşe palamuduna koruma talebi

Hasanoğlu köyü sakinlerinden Hüseyin Çevik, yaptıkları araştırmalarda köylerinde bulunan meşe palamudunun 600 yıllık tarihi olduğunu söyledi. Çevik, "Yaptığımız araştırmalara göre yaklaşık 500 yıl önce atalarımız Sarılar köyünden göç ederek bugünkü Hasanoğlu köyüne yerleşmişler. Bu bölgeye yerleşen atalarımız, şimdi hala var olan ve yaklaşık 600 yaşında olduğunu tahmin ettiğimiz tarihi meşe palamudu ağacının altında günlerce konaklamışlar. Bu ağacın o günden bu yana tüm dış tahribatlara direnerek dimdik ayakta kalmayı başaran şimdi de bizleri gölgesinde barındıran tek ağaç olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Tarihi meşe palamudu ağacının koruma altına alınması için yetkilileri Hasanoğlu köyüne davet ettiklerini ifade eden Çevik, "500 yıl önce atalarımızı, şimdi de bizleri gölgesinde barındıran 600 yaşındaki tarihi meşe palamudu ağacının yok olmadan anıt ağaç olarak tescillendirip, koruma altına alınmasını istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber