Postacı zarf getiriyor, öğrenciler okuma- yazma öğreniyor

Konya'da özel bir ilkokulda, okula yeni başlayan öğrencilerin okuma yazmalarını kolaylaştırması için 'Bak Postacı Geliyor' projesi geliştirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Postacı zarf getiriyor, öğrenciler okuma- yazma öğreniyor

Konya'da özel bir ilkokulda, okula yeni başlayan öğrencilerin okuma yazmalarını kolaylaştırması için 'Bak Postacı Geliyor' projesi geliştirdi. Proje kapsamında temsili postacı tarafından getirilen zarfları açan öğrenciler, zarfın içindeki harfi okuyup, öğrenmeye çalıştı.

Merkez Selçuklu İlçesinde faaliyet gösteren özel Merve- Mehmet Özdemir İlkokulu'nda bu yıl okula başlayan 1'inci sınıf öğrencileri için 'Bak Postacı Geliyor' projesi başlatıldı. Öğrencilerin okuma- yazmayı daha kolay ve çabuk bir şekilde öğrenmeleri amaçlayan proje kapsamında, postacı kıyafeti giyen bir öğrenci ders sırasında içeri girip öğrencilere zarf dağıtıyor. Postacının getirdiği zarfları açan öğrenciler de, içinden çıkan harfi okuyor ve o harfle başlayan nesneleri öğreniyor. Sınıf öğretmeni Sabri Girgin, "Çocuklarımızı meraklandırarak kalıcı öğrenmeyi amaçlıyoruz. Postacı uygulaması her hafta gerçekleştirilecek. Tam verim almayı hedefliyoruz" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber