Afyonkarahisar'da kurban bayramı hazırlıkları

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Afyonkarahisar’ın Demirciler Çarşısı'ndaki bıçakçılarda bileme çarkları daha hızlı dönmeye başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da kurban bayramı hazırlıkları

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Afyonkarahisar'ın Demirciler Çarşısı'ndaki bıçakçılarda bileme çarkları daha hızlı dönmeye başladı.

Afyonkarahisar'da bıçak satıcılarına bayram erken geldi. Kentte kurbanını rahat kesmek isteyen vatandaşlar, soluğu bıçak satıcıları ve bileyicilerinde alıyor. Bıçakları 1,5 liradan bileyen esnaf, kurban bıçak fiyatlarının 15 ile 50 TL arasında değiştiğini ifade etti. Yıllardır Demirciler çarşısında esnaflık yapan Çakırköylü bıçakçı Cemal Usta, işlerinin Kurban Bayramı'nda açıldığını söyledi. Bıçakları yetiştirmek için sürekli çalıştıklarını belirten Cemal Usta, "Bizim insanımız son günü seviyor. Kurban Bayramı'na bir iki gün kala insanlar buraya hücum eder. O zaman işlerimiz daha çok açılır" dedi.

Çin malı bıçak almamaları konusunda vatandaşları uyaran Cemal Usta, şunları söyledi: "Fiyatlarının ucuz olmasından dolayı tercih edilen bu bıçaklar çok kolay kırılır. Bu da kurban kesiminde tehlikeye neden olabiliyor. Kurban bıçakları özenle seçilmelidir. Bıçakların kaliteli olmamasında Kurban Bayramında olumsuz görüntüler yaşanmaktadır. Her yıl kurbanlıklara eziyet görüntülerini izliyoruz. Bunların yaşanmaması için bıçakların bilenmesi gerekir. Bu yüzden ilimizdeki vatandaşlarımız, güvendiği kişilere bıçaklarını emanet etmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber