Gökçek: Başbakan'a ilettim gazda kota kalkabilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son dönemde tartışmalara neden olan kotalı gaz satışı uygulamasını Başbakan Tayyip Erdoğan’a ilettiğini, Erdoğan’ın uygulamanın kaldırılması yönünde görüş bildirdiğini söyledi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gökçek: Başbakan'a ilettim gazda kota kalkabilir

Ender BAYKUŞ

Ankara'da son dönemde sıkça tartışmalara konu olan yaz aylarında 70 TL olan ve kış aylarının gelmesiyle birlikte 135 TL'ye yükseltilen kota uygulamasına karşı, "Yasal değil, mahkemeye gidin" diyen Büyükşehir Belediye Başkan'ı Melih Gökçek'ten yeni bir hamle geldi. Sosyal medyayı etkin kullanan Gökçek, twitter'dan, "Kotalı doğalgaz satışını sayın Başbakan'a ilettim. Böyle bir uygulama olamayacağını ifade etti. Sanırım kota uygulaması kalkacak" dedi.

İHTİYACIMIZI KARŞILAMIYOR

Başkent'te yaşayan vatandaşların tepkisini çeken uygulama yaz aylarında hissedilmese de kış aylarının gelmesi ile birlikte etkisini gösterdi. Birçok vatandaş, kotanın ısınma ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek tepki gösterirken, son olarak Memur-Sen'e bağlı bir grup, Maltepe'de bulunan Başkentgaz önünde soba yakarak protesto etti.

KASIMDA ARTACAK

Tepkiler üzerine açıklama yapan Başkent Doğalgaz AŞ ise, kotaların yükseltileceğini açıklamıştı. Başkentgaz Doğalgaz AŞ'den yapılan açıklamada, konutu 200 metrekareye kadar olan abonelerin 125 metreküp doğal gaz satın alabileceği, kasım ayında bu miktarın 200 metreküpe çıkacağı bildirilmişti.

Açıklamada, "Belirlenen bu sınırlamalar, abonelerimizin o ay sadece o kadarlık doğal gaz alabileceği anlamına gelmemektedir. Bir abonenin kartlı sayaçla yüklediği doğal gaz miktarının tüketilmesi halinde, aynı ay içinde olsa dahi yeniden o aylık miktarlarda doğal gaz alabilmesi mümkündür" denilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber