Sayın Milletvekilleri, Ben Bir Öğretmen Olarak Bu Zammı İstemiyorum

Değişik Adlar Altında İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının görüşülmesine 14.03.2006 tarihinde de devam edilecek.
Sayın milletvekilleri,
Milli Eğitim Bakanlığı 24 kasımdan günümüze kadar sürekli ders ücretlerinin artırılacağını söyleyip durdu. Önce 10YTL den başlayan miktar 5 YTL ye kadar düştü.Bu süreci hep birlikte yaşadık.
Ben bir öğretmen olarak bu tasarıyla ders ücretine zam yapılmasını istemiyorum.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2006 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygıdeğer milletvekilleri;
Biz sizleri bizim adımıza mecliste ülkemizin ve milletimizin geleceği için gerekli yasal düzenlemeleri yapmanız için seçtik.Unutmayınız ki sizler vekilsiniz.Asıl olan millettir.Ve millet kendine yapılan vefasızlığı unutmaz.Tarihte bunun örneklerini de görmek mümkündür.

Sayın milletvekilleri,

Milli Eğitim Bakanlığı 24 kasımdan günümüze kadar sürekli ders ücretlerinin artırılacağını söyleyip durdu. Önce 10YTL den başlayan miktar 5 YTL ye kadar düştü.Bu süreci hep birlikte yaşadık.

Ben bir öğretmen olarak bu tasarıyla ders ücretine zam yapılmasını istemiyorum.

Bunun nedenleri şunlardır.

1- Şu an çalıştığım okulda haftalık 12 saat ders ücretim var. Bu tasarı yasallaştığında ders ücretim artacağına sıfırlanacak. Yanlış duymadınız.Artık bir kuruş bile ders ücreti alamayacağım.Daha önce 160 YTL ücret alırken artık bir kuruş bile ücret alamayacağım. Bu nedenle bu tasarıya da ders ücreti zammına da hayır:Hani ders ücreti artıyordu.

2-Master ve doktora yapan arkadaşlarımız artık zamlı ücret alamayacaklar. Hükümet master ve doktora yapan öğretmenlerin kazanılmış hakkı olan bu ücretleri bilerek ve isteyerek kesip ders ücretlerine zam yapmak istemektedir. Ben bunu içime sindiremiyorum. Bu kişilerden kesilen paraların ders ücreti artışı olarak bana ve diğer öğretmenlere verilmesini istemiyorum. Hükümetimiz kaynak yaratmak için fazla ders ücreti alanların ücretini kesip bizlere zam yapmayı planlamaktadır.Bunu hiçbir öğretmen kabul edemez.

3-Tasarıda bir grup memurun durumunda iyileştirme yapılmaktadır. Öğretmenlerin ise ders ücretleri artırılmak istenmektedir. Ben ders ücreti yerine maaşımın artırılmasını istiyorum.

Ders ücretini idareciler ve bir grup öğretmen dışında ders ücreti alamayan bir çok öğretmen var. Ayrıca bu tasarı ile alamayacak bir çok öğretmen daha olacak. Bizim durumumuzu düzeltmek isteyenlere çağrım şudur.Bizimde maaşlarımıza 40+40 dışında zam yapılmalıdır. Ders ücretlerine zam yapıldığında bundan her öğretmen yararlanamamaktadır.Bu tasarı ile okullarımızda 500 YTL ücret alan ile bir kuruş bile ücret alamayan öğretmen yan yana çalışacaktır. Bu tasarı ile hükümet okullarımızda çalışma barışını bozacak.

4-Bu tasarı ile müdür ve yardımcılarına haftada 6 saat derse girme zorunluluğu getiriliyor. İddia ediyorum ki bu yasallaşsa bile yakın bir tarihte bu madde tekrar değişecektir. Okul müdürleri için 6 saat çok fazladır. İdeal olan 2 saattir. Bunun dışındaki bir rakamı kabul etmek doğru değildir. Müdür ve yardımcıları haftada 6 saat derse isteseler bile giremezler. Bir müdür ve yardımcısı olan bir süre okul var. Bu kişiler idari işlerini bitiremiyorlar. Bir çok okulda memur ve hizmetli yok. İdareciler kendi işleri dışında memur ve hizmetlilerin işlerini yapıyorlar. İkili eğitim yapılan okullarda bu kişilerin mesaisi sabahın kör karanlığında başlayıp gece yarısı bitiyor.Bu şartlarda çalışırken bir de 6 saat zorunlu ders yapın denildiğinde olan öğrencilerimize olur.Bir çok ders boş geçer.Şu anda bile bu kişiler idari işlerin çokluğundan 2 saat derse giremiyorlar. Okul müdürü ve yardımcısının zorunlu 6 saat derse girmesi ile okullarda aynı branştaki öğretmen normu da bu durumdan etkilenecek. Öğretmen ve idareciler arasında bitmek tükenmeyen tartışmalar yaşanacaktır.

5-Tasarının 6/c maddesinde ??.örgün ve yaygın eğitim kurumlarında aylık karşılığı ders görevini doldurmayanlara ek ders ücreti ödenmez." Hükmü eklenmiştir.

Sayın milletvekilleri

Aylık karşılığı ders görevini doldurmadan kendi branşları dışında ders görevi alan öğretmenler var. Özellikle yaygın eğitim kurumlarında teknik öğretmen olarak çalışan öğretmenler aylık karşılığı ders görevlerini dolduramamaktadır. Milli eğitim mevzuatı buna imkan vermemektedir. Bu düzeltilmeden bu tasarı yasallaşırsa yukarıdaki hüküm ile Milli Eğitim Bakanlığı bu okullarda çalışan öğretmenleri mağdur edecek. Ve bu kişiler ders ücreti artarken bir kuruş bile ücret alamayacak. Hatta bu tasarıdan önceki maaş ve ücretlerini alamayacaklar. Bu nedenle bu tasarı durum iyileştirmek yerine durumu daha da kötüleştirecektir.

6- 439 sayılı yasanın 3/B maddesinde yer alan "atelye ve meslek dersi" ibaresi "ders" şeklinde değiştirilmiştir

Sayın vekiller;

1739 sayılı yasanın 43. maddesi öğretmenliği ihtisas mesleği olarak kabul etmiştir.Yapılan bu değişiklik ile teknik öğretmen olarak çalışan öğretmenler kendi branşları dışında derslere girmek zorunda kalacaklar. Bu değişiklik 2000 li yılların dünyasına yakışmadı. Bu değişiklik bir göz doktorunun cerrah olarak çalışmasına benzemiştir. Bu ihtisaslaşma adına doğru değildir. Kaldı ki diğer öğretmenler kendi ihtisas sahibi olduğu alanda ders görevi alırken teknik öğretmenler neden kendi ihtisasları dışında derse girsinler. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.

Sayın vekiller;

Ders ücretini artıyoruz bahanesi ile bu tasarı kazanılmış bazı haklarımızın kaybına neden olmaktadır. Hükümet din görevlileri başta olmak üzere bazı memurların maaşlarında 40+40 ın dışında ekstra artış yapmaktadır. Hükümetin yaptığı memurlar arasında ayrımcılıktır.Bizden söylemesi.

Bir kez daha söylüyorum bir öğretmen olarak ben ders ücreti artışı yerine din görevlilerinde olduğu gibi maaşımda artış istiyorum.

Haber Gönder yoluyla yazan: Ulaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber