Veysel Eroğlu, AK Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Petkim Genel Müdürü de, Gaziantep Belediye Başkan adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler

Haber Giriş : 31 Aralık 2003 04:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Veysel Eroğlu, AK Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Petkim Genel Müdürü de, Gaziantep Belediye Başkan adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Veysel Eroğlu, AKP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Eroğlu, DSİ Genel müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, "bir İstanbul sevdalısı ve hizmetkarı" olduğunu ifade ederek, bundan böyle İstanbul için büyük bir "şevk ve heyecan" ile çalışacağını söyledi. Eroğlu, bu amaç doğrultusunda AKP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyduğunu, bu nedenle de DSİ Genel Müdürlüğü'nden istifa ettiğini açıkladı.

Eroğlu, "Son nefesime kadar İstanbul ve ülkemize güzel hizmetler yapmayı Allah nasip etsin. İstifamla birlikte mal bildirimimi de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gönderdim" diye konuştu.

EROĞLU'NUN 11 AYLIK DSİ MACERASI

Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü'ndeki 11 aylık icraatıyla ilgili de bilgi verdi. Eroğlu, görevi süresince, 2 milyar dolarlık yatırımın ülke ekonomisine kazandırıldığını, bu süre içinde 32'si sulama, 8'i içme suyu, 4'ü enerji, 15'i çevre ve taşkın koruma ve diğerleri olmak üzere toplam 59 tesisin hizmete verildiğini söyledi. Eroğlu, bu tesislerle yıllık, 381 milyon kilovatsaat enerji üretimi gerçekleştirileceğini bildirdi. 152 hektar arazinin sulu tarıma kavuşturulduğunu belirten Eroğlu, 7 milyon yurttaşın içme suyu ihtiyacının da karşılandığını söyledi.

Petkim Genel Müdürü, Gaziantep Belediye Başkanlığı için istifa etti

Petkim Petrokimya Holding Genel Müdürü Mustafa Mutlu, belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Petkim'den yapılan açıklamada, Mutlu'nun, AK Parti'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak için görevinden istifa ettiği bildirildi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber