14/03/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2006 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gidecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, Ankara'da saat 10.30'da, 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına katılacak.

TBMM gündemi
- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- CHP Grup Toplantısı saat 13.00'te yapılacak.
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de TBMM AK Parti Grup Toplantısı'na, saat 14.00'te İlçe Başkanları Eğitim Toplantısı'na, saat 19.00'da da Tıp Bayramı kutlamalarına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Dr. Filiz Çağman ve Dr. Nazan Ölçer'e Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü verecek.
- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ankara'da saat 16.30'da, Bulgaristan Savunma Bakanı Veselin Bliznakov ile görüşecek.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da saat 10.00'da, 17 ilde gerçekleştirilen termal turizm ile ilgili yatırımların planlanmasına ilişkin raporun tanıtım törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da saat 11.30'da, 'Çeçenistan Resim Sergisi'ni gezecek.
- DSP Genel Başkan Zeki Sezer başkanlığındaki DSP Meclisi, Ankara'da saat 11.00'de toplanacak.
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- AK Parti Mamak Kadın Kolları Başkanlığı, saat 13.30'da çay programı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Ankara'da saat 12.45'te, Portekiz Genelkurmay Başkanı Oramiral Jose Mendes Çabeçadas ile görüşecek.
- Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Ankara'da saat 10.15'te, İspanya Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Jose Garcıa De La Vega ile bir araya gelecek.
- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Ankara'da saat 12.30'da, TED Söyleşi Günleri'ne katılacak.
- Türkiye Kızılay Derneği ile Türkiye Kamu-Sen arasında, Ankara'da saat 11.00'de protokol imzalanacak.
- Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Anuar Tanalinov, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, saat 14.00'te, estetik ve sağlık merkezi açılışı yapacak.
- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, saat 12.00'de, eskrimde altın madalya kazanın Barış Badoğlu ile Utku Uluşahin'i kabul edecek.
- Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Ankara'da saat 12.00'de basın açıklaması yapacak.
- SES Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası tarafından, saat 11.30'da, 'Sağlık Hakkı Yürüyüşü' yapılacak.
- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin saat 11.00'de düzenleyeceği söyleşiye Yazar İclal Aydın katılacak.
- Çankaya Üniversitesi ile Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında saat 16.00'da protokol imzalanacak.
- Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, saat 14.00'te, 'Kralın Diş Ağrısı' isimli oyunu sahneleyecek.
- Toplumsal Etik Derneği, Ankara'da saat 11.00'de, tıbbi etik anketi sonuçlarını açıklayacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.00'da Alibeyköy Cengiz Topel Caddesi'ndeki Şehit Öğretmenler İÖO'da, kitap dağıtımı ve sağlık taraması kampanyalarına katılacak. Topbaş, saat 20.00'de de, Feshane Kültür Merkezi'ndeki Tıp Haftası etkinliklerinin galasını izleyecek.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi'nde saat 10.30'da bir basın açıklaması yapılacak.
- İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Teşkilatı muhalif grubu, saat 11.00'de Çınar Otel'de, 25 Aralık'ta yapılan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Genel Kurulu ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen 'Terör Okulu' ile ilgili basın toplantısı, saat 10.00'da üniversitenin Beşiktaş'taki kampüsünde yapılacak.
- Master Card Güneydoğu Avrupa Ofisi'nin saat 10.30'da Hyatt Regency Otel'de düzenleyeceği basın toplantısında, 2006 yılındaki yenilikler ve gündemdeki kredi kartı ile ilgili konular tartışılacak.
- Erenköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin, 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenleyeceği konser, 13.00-16.00 saatleri arasında hastane binasında gerçekleşecek.
- Karikatürist Turhan Selçuk'un 65. sanat yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen karikatür sergisinin açılışı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katılımıyla, saat 18.00'de Küçükçiftlik G-mall Alışveriş Merkezi'nde yapılacak.
- İstanbul Müftülüğü, saat 10.00'da Eyüp Müftülüğü Konferans Salonu'nda, 92 görme engelli vatandaşa kabartma Kur'an-ı Kerim dağıtacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

Oracle'ın toplantısı
- 2005 yılında yeni satın almalarla büyümeye ve sektördeki gücünü artırmaya devam eden Oracle, İstanbul Swissotel'de düzenlenecek Applications Day'de Türk iş dünyası ile bir araya gelecek.

"e-Vatandaşlık 2005" raporu
- Deloitte, Eurocities ile birlikte hazırladığı "e-Vatandaşlık 2005" raporunu saat 09.00'da Ceylan Intercontinental Otel'de düzenleyeceği toplantıda açıklayacak. Basın toplantısına Deloitte Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Pazarlamadan Sorumlu Ortağuılacak.
- Türkiye Kızılay Derneği ile Türkiye Kamu-Sı Sait Gözüm, Deloitte Ankara Ofisi Müdürü Bülent Beydüz ve Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu katılacak.

VOB bilgilendirme toplantısı
- Gedik Yatırım'ın, yeni bir piyasa olan ve yatırımcılara etkin risk yönetimi imkanı sağlayan "Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB)" hakkında başta yatırımcılar olmak üzere konuya ilgi duyan herkesi bilgilendirmek amacıyla düzenlediği toplantısı, saat 18.00'de Finans Kulüp'te (Nispetiye Caddesi Levent İş Hanı) yapılacak. Toplantıya VOB Pazarlama Müdürü Nuri Sevgen konuşmacı olarak katılacak.

REGNUM Gayrimenkul İnşaat Şirketi'nin tanıtımı
- OPET'in kurucularından Fikret ve Nurten Öztürk'ün çocukları Ufuk Öztürk ve Filiz Öztürk Gürgöze'nin kurduğu REGNUM Gayrimenkul İnşaat Şirketi'nin tanıtımı, faaliyet ve hedeflerinin paylaşılacağı toplantı saat 09.00'da Çırağan Sarayı Kempinsky Otel'de yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

Slobodan Miloseviç'in ölümü
- Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in BM Savaş Suçları Mahkemesi'ndeki hücresinde ölü bulunmasının yankıları devam ediyor. Miloseviç'e yapılan otopsi sonucunda Miloseviç'in kalp krizi sonucu öldüğü açıklandı. Miloseviç'in cenazesini oğlu Marko'nun alacağı belirtildi.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005 tarihindeki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar; hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006 tarihinden bu yana 4 kez ameliyat edilen İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un koma hali devam ediyor.

Filistin lideri Abbas, Avusturya'da
- Filistin lideri Mahmud Abbas, AB Dönem Başkanı Avusturya'nın Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Başbakanı Wolfgang Schuessel ile biraraya gelecek.

Chirac, Almanya'da Merkel ile görüşecek
- Almanya ve Fransa hükümet yetkilileri, Almanya'nın başkenti Berlin'de bir toplantı yapacak. Alman heyetine Başbakan Angela Merkel, Fransız heyetine de Cumhurbaşkanı Jacques Chirac başkanlık yapacak.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in Rusya temasları
- Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Hariri suikastı soruşturmasını değerlendirmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile görüşecek.

Rice, Endonezya'ya gidiyor
- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Endonezya ziyaretine başlayacak. Rice'ın 'terörle savaş' konusunda temaslarda bulunması bekleniyor.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------

- Galatasaray eski yöneticisi Adnan Polat, TSYD Sosyal Tesisleri Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde saat 13.00'te bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Fenerbahçe'nin giysi sponsoru Daniel Hechter, yeni kreasyonunun tanıtımını Sarı-lacivertli futbolcuların da katılacağı bir katalog çekimi ile yapacak. Çekim, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı VIP bölümünde saat 13.00'te başlayacak.
- Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Güleç, BJK Nevzat Demir Tesisleri Basın Merkezi'nde saat 14.45'te medya mensuplarının sorularını yanıtlayacak.
- Bahçeşehir Esenkent'te bulunan Reglum Elitkent'in açılışı, 17.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Açılışa, spor ve sanat dünyasının önemli isimleri katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber