ÖSYM: Açık Lise diplomasıyla ilgili işlemlerde öğrenci beyanına bakacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bazı maddelerinin yürütmesi durdurulan 14 Aralık 2005 tarihli Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'ne dayanarak Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırıp ÖSS'ye başvuranları tespit etme imkanları olmadığını söyledi.

Yarımağan, ?Ancak bize başvurup değişiklik isterlerse bir işlem yapabiliriz.? dedi. Yarımağan, YÖK'ün geçen hafta, Danıştay'ın bazı maddelerinin yürütmesini durdurduğu söz konusu yönetmelik çerçevesinde Açıköğretim Lisesi'ne yapılan kayıtların ve alınacak diplomaların geçersiz olacağını, buna dayanılarak ÖSS'ye müracaat edilemeyeceğini açıkladığını anımsattı.

Yarımağan, Açıköğretim Lisesi'nden 2006-ÖSS'ye başvuran adayların eski Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'ne göre mi yoksa bazı maddeleri iptal edilen 14 Aralık 2005 tarihli yeni yönetmeliğe göre mi başvurduklarını tespit etme imkanı olmadığını bildirdi. Bu durumdaki adayların ancak ÖSYM'ye başvurup değişiklik isterlerse bu taleplerinin yerine getirilebileceğini vurgulayan Yarımağan, ?YÖK'ün bu kararına rağmen beyanda bulunmayan sonucuna katlanır.? dedi. Yarımağan, YÖK'ün geçen hafta açıkladığı konuya ilişkin kararı çerçevesinde adayların yapması gereken işlemlerin yer alacağı bir ilan hazırlığında olduklarını, yakında bu ilanı vereceklerini ifade etti.

YÖK Genel Kurulu, geçen hafta yaptığı açıklamada, 14 Aralık 2005 tarihli Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği çerçevesinde yapılan kayıtların ve diplomaların geçersiz olacağını, buna dayanılarak ÖSS'ye müracaat edilemeyeceğini bildirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber