Sosyologlar, CHP'yi ziyaret etti

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Yeniden Sosyoloji Derneği üyelerini kabul etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyologlar, CHP'yi ziyaret etti

Yeniden Sosyoloji Derneği Başkanı Ali Köse, sosyologların problemlerinden bahsetti. Yeni bir anlayışı temsilen bu derneği kurduklarını belirten Köse, on binlerce genç sosyoloğu temsilen Meclis'e geldiklerini ifade etti.

Toplumsal sorunlara daha duyarlı ve bu sorunların çözümüne yönelik uygulamalı sosyoloji yönünde yeni bir perspektif sunarak çözüm bulma arayışı içerisinde olan duyarlı bir dernek olduklarını kaydeden Köse, Gezi Parkı ile ilgili Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'de anketler düzenlediklerini, ayrıca yerel seçimlerle ilgili de anketlerinin bulunduğunu belirterek bu anketlerin de bulunduğu sosyolojik analiz içeren raporlarını Akif Hamzaçebi'ye sundu.

Yaklaşık 15 bin sosyoloji mezunu işsizin bulunduğunu, açık öğretim ile birlikte mezun işsiz sosyologların sayısının 40 bine vardığını belirten Köse, kamuda sosyolog alımı yapılacağının duyurulduğunu, mezun sosyologların da beklenti içinde olduğunu ancak alım yapılmadığını ifade etti. Aynı raporların hükümet yetkililerine de takdim edildiğini söyleyen Köse, CHP'den soru önergeleri ve Genel Kurul'a taşınmasıyla bu sorunu gündeme getirmesini beklediklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Gezi Olayları ve yerel seçimlerle ilgili yapılan çalışmaları titizlikle inceleyeceklerini belirterek CHP'nin ilgi duyduğu bir konunun sosyologlar tarafından araştırılmasının önemine vurgu yaptı.

Kamu sektöründe sosyolog istihdamına yönelik olarak ortaya konan sorunların tümüne katıldıklarını ifade eden Hamzaçebi, Türkiye'nin kamu sektöründe hiçbir dönemde ihtiyaç duymadığı kadar çok sosyolog istihdamına muhtaç olduğunu söyledi. Hamzaçebi şunları kaydetti:

"Gezi Parkı, Türkiye'de gerçekleşen olaylar, küreselleşme sürecinde bireyin ortaya çıkmasıyla toplumsalın öldüğü, kaybolduğu yönündeki teorileri büyük ölçüde sarstı ve gerçekten toplumsalın yeniden ne kadar önemli olduğunu toplum olarak, ülke olarak fark ettik. Birey bütün hareketlerin, projelerin merkezinde yer alan bir unsurdur. Ancak bireyi toplumsaldan kopuk bir varlık olarak değerlendirmek son derece yanıltıcıdır. Gezi Parkı merkez olmak üzere bütün Türkiye'de meydana gelen olaylar ve hala etkisini hissettiğimiz bu süreç, özgürlük merkezli bu hareketin aynı zamanda toplumsal bir yönü olduğunu da ortaya koymuştur."

Toplumsalı analiz etmeden bireysel sorunların çözüme kavuşturulamayacağını sözlerine ekleyen Hamzaçebi, Gezi Parkı'nın herkes için ders alınması gereken bir süreç olduğunu söyledi. Hamzaçebi, "Sosyologların analizleri olmadan Türkiye bu sürecin altından kalkamaz" dedi.

F. Banu Doğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber