Ünye Ziraat Odası Tarım Danışmanlarından çiftçilere eğitim

Ünye Ziraat Odası'nda görevli tarım danışmanları, Kızılcakese köyünde çiftçilere eğitim verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ünye Ziraat Odası Tarım Danışmanlarından çiftçilere eğitim

Ünye Ziraat Odası'nda görevli tarım danışmanları, Kızılcakese köyünde çiftçilere eğitim verdi.

Ziraat Odası Ünye Şubesi Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye'de üreticinin problemlerini çözmek, kaliteli üretim yapabilmek, çiftçileri bilgilendirmek amacıyla iki ziraat mühendisini işe aldıklarını, mühendislerin tarım danışmanı olarak çiftçileri bilgilendirmeye başladığını söyledi.

Tarım danışmanlarının önemine değinen Sarıkahraman, "Gelecek yıl tarım danışmanı sayımızı 10'a çıkarmayı planlıyoruz. Bu yıl göreve başlayan 2 ziraat mühendisimiz 100 çiftçiye tarım danışmanlığı yapacak" dedi.

Tarım danışmanlığıyla amaçlarının üretimde verimi arttırmak olduğunu vurgulayan Sarıkahraman, şunları kaydetti:

"Bölgemizin ana temel geçim kaynağı olan fındıkta 1 ton fındığa 100 kilogram fındığı, 1 kilogram fındığa 1 gram fındığı daha nasıl ekleriz? Yıllık ürünü kilogramda biraz daha nasıl yükseltebiliriz? Sizler temelden fındıkçısınız, bizim tarım mühendisi arkadaşlarımızdan bilginiz çok daha fazladır ama dededen atadan kalma metotlar artık bitiyor. Dünyamız bir kurak iklime doğru gidiyor. Bununla birlikte neler yapılabiliriz, hangi projeleri yaparsanız en iyi şekilde yararlanırsınız? Bunu tarım danışmanlarıyla birlikte yapacağız."

Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Cihat Onur Şener, çiftçilere üretimin bilimsel yanını aktaracaklarını ifade ederek, üreticilerin sorularını yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber