Memur Sen, kravat için eylem yapacak mı?

Bu yılın Mart ayında serbest kılık kıyafet düzenlemesi için eylem yapan Memur Sen yönetimi, başörtüsü düzenlemesini yeterli buldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur Sen, kravat için eylem yapacak mı?

Daha önce derslere ve diğer kamu kurumlarına kravatsız olarak girilmesini talep eden yönetim, bugün yaptığı açıklamada, sivil itaatsizlik eylemine devam edilmesi kararlığını gösteremedi.

Konfederasyonun bugün yaptığı açıklama şu şekilde:

"Memur-Sen olarak, hükümetin demokrasi paketindeki düzenlemelerini desteklemekle birlikte bazı eksikliklerin de biran önce giderilmesi yönündeki talebimizi yineliyoruz. Bu doğrultuda, kamudaki kılık-kıyafet özgürlüğünün kapsamının genişletilmesi, başörtüsü özgürlüğünden yararlananların kapsamında sınırlama yapılmaması ve erkek kamu görevlileriyle ilgili olarak da takım elbise, kravat zorunluluğunun kaldırılması, saç, sakal, bıyık ve favorinin uzunluğuna, şekline yönelik sınırlamalara son verilmesini bekliyoruz."

Dikkat edileceği üzere sadece talep yinelenmektedir. Oysaki, sonuç alınabilmesi için kararlılık gösterilerek eylemlere devam edilmesi, gerekiyorsa disiplin cezaları alınarak bedel ödenmesi gerekmektedir.

Konfederasyon yönetiminin, sadece talep etmek yerine, sivil itaatsizlik sürecini devam ettirmesi, sonuç alınması açısından oldukça önemlidir.

Ki zaten 4688 sayılı Kanunun 18. maddesi gereğince, sendikal organların aldığı kararlar nedeniyle işe gelmeyen memura verilen cezalar dahi iptal oluyorken, sendikanın aldığı karar doğrultusunda kravat takılmaması eylemine katılacak memurlara verilecek disiplin cezaları da yargıdan dönecektir.

Gerek Memur Sen'in gerekse de kravat eylemine destek vermeyen isteyen diğer sendikal örgütlerin, mücadeleyi sivil itaatsizlik boyutunda sürdürmelerinde yarar bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber