Ambulans ile götürüldüğü hastaneden kamyonet kasasında döndü

Adana'nın Kozan ilçesinde 3 ay önce trafik kazası geçiren yatalak bir kişi, ifade vermesi gerektiği için savcı rapor isteyince ambulans ile götürüldüğü hastaneden evine kamyonet kasasında döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ambulans ile götürüldüğü hastaneden kamyonet kasasında döndü

Hastaneden olayla ilgili yapılan açıklamada ise, "Kozan Devlet Hastanesi'ne Kozan Cumhuriyet Savcılığı kati raporu alması için polis nezaretinde 112 ambulansı ile getirilen Ahmet Kalmaz isimli hasta, hastanemiz idaresine herhangi bir müracaatta bulunmamıştır" denildi.

Alınan bilgiye göre, Ahmet Kalmaz (27) adlı inşaat ustası 3 ay önce trafik kazası geçirerek bacakları, kolu ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu. Cumhuriyet savcısı, ifadesi vermesi için Kalmaz'ı adliyeye çağırdı. Yatalak olduğu için adliyeye gidemeyen Kalmaz'ın evine polisler geldi. Kalmaz'ın sağlığı yüzünden adliyeye gidememesi nedeniyle cumhuriyet savcısı, Ahmet Kalmaz'ın sağlık raporunun alınmasını istedi.

Polis ekipleri Mahmutlu Mahallesi Gülcan Sokak'ta oturan Kalmaz'ı evinden ambulans ile alıp Kozan Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada raporu alınan Kalmaz eve tekrar ambulans ile götürülmesini istedi. Ancak iddiasına göre, ambulansın götüremeyeceği söylendi.

Bunun üzerine bir akrabasını arayan Kalmaz, kamyonet kasasına serilen döşeğe yatırılarak hastaneden evine götürüldü.

Evin önünde İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kalmaz, "Temmuz ayında trafik kazası yapmıştım. 3-4 gün önce polis arkadaşlar beni aradı kaza raporunun hazırlanması gerekiyormuş, ben de bu durumda gidemeyeceğimi söyledim. Polis arkadaşlar savcı beye söylemişler, savcı bey de rapor alınmasını istemiş. Bugün de geldiler beni evden ambulans ile alıp hastaneye götürdüler. Orada işlemlerim bittikten sonra benim tekrar ambulansla eve götürülemeyeceğim söylendi. Ben de gidecek bir şeyim yok nasıl gedeceğim dedim bana oradaki görevliler 'bizim yapacağım bir şey yok' dediler. Hastanenin nakil aracının kaldırıldığını söylediler. Kısacası bana ambulans vermediler. Ben de kamyonet kasasında böyle eve geldim. Sayın Sağlık Bakanım, milletvekillerimiz duysun sesimi, bu konuya da bir el atsınlar onlardan ricamız budur" dedi.

Ahmet Kalmaz'ın annesi Cennet Kalmaz ise, "Oğlum zaten 3 aydır yatıyor, 3 aydır acı çekiyor. Sabah ne güzel götürmüşsünüz neden oğlumu hastanenin bahçesinde bırakıyorsunuz. Yapılan bu hadise çok zorumuza gitti. Bugün bize yapılıyorsa yarın başkalarına yaparlar. Uzak bir yer değil 5-10 kilometre mesafe. Ne olurdu yani ambulans veya hasta nakil aracı ile eve gönderseydiniz" diyerek sitem etti.

Kamyonet ile eve getirilen Ahmet Kalmaz, komşularının yardımı ile battaniye arasında eve götürülerek yatağına yatırıldı.

Öte yandan, Kozan Devlet Hastanesi'nden olayla ilgili yapılan açıklamada, "Kozan Devlet Hastanesi'ne Kozan Cumhuriyet Savcılığı kati raporu alması için polis nezaretinde 112 ambulansı ile getirilen Ahmet Kalmaz isimli hasta hastanemiz idaresine herhangi bir müracaatta bulunmamış olup, sorumlu şoför ile görüşmüş o da evde bakım aracına sedye koyarak götürebileceğini söylemesine rağmen konuyu medyalaştırmak adına kamyonetle taşıma yapıldığı, hastanemiz idaresinde sonradan duyulmuştur. Olay tamamen hastanemiz idaresi dışında gerçeklemiş olup kati rapor için gelen bir savcılık olayıdır" denildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber