İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Genel Kurul toplanamadı

TBMM Genel Kurulu, toplantı yeter sayısının bulunamaması üzerine kapandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 17:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Genel Kurul'da, CHP'nin üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesine dair grup önerisi ele alındı.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 81 ilde üniversite açıldığını ancak bu üniversitelere giden gençlerin nerede barınacaklarının düşünülmediğini ileri sürdü.

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü'nün telefonlara çıkmadığını iddia eden Aslanoğlu, "Bir genel müdür parlamenter sistemi tanımıyorsa, ben de onu tanımıyorum. Saygısızca bir davranıştır. Önce parlamenter sisteme saygı göstermesi lazım. Eğer bir şey talep edersek dinler, uygun değilse yapmaz. Ama beni dinlemek zorunda. Ben kendim için değil, çocuklar için bir şey istiyorum" diye konuştu.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun bu ülkenin temel ve önemli bir kurumu olduğunu vurgulayan Aslanoğlu, "Çocuklarımızın geleceği ile ilgili ama buraya ayrılan bütçe hala yetersizdir" dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise milletvekili olduğundan bu yana vatandaştan en çok iş ve yurt talebi müracaatı aldığını söyledi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de eğitim politikasının milli olması gerektiğini belirterek, "Milli eğitim, her bakanın üzerinde dilediği gibi tasarruf yapabileceği bir kadavra değildir" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, hükümetin eğitimle ilgili yaptığı çalışmaları anlatarak, gayelerinin gençlere ideoloji değil, bilim yapacakları ortamı sağlamak olduğunu vurguladı.

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan Aslanoğlu, "Türkiye'de üniversite öğrencilerinin barınma sorunu var mı, yok mu? Bize gelen tüm talepleri göndereceğim. Yerleştirmezseniz yazıklar olsun size" dedi.

Muhalefet, önergenin oylaması öncesinde toplantı yeter sayısı istedi. Yapılan 2 oylamada da toplantı yeter sayısı bulunamaması üzerine, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşimi kapattı.

Genel Kurul'da bugün bazı ülkelerle imzalanan anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacaktı. Genel Kurul'da yarın Irak'a ilişkin tezkere görüşülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber