Mersin Üniversitesi'nde 'gezi' ve yurt gerginliği

MERSİN Üniversitesi'nde (MEÜ) çeşitli fakültelerde okuyan öğrenciler, Gezi olaylarında hayatını kaybeden kişilerin anısına Rektörlük yanındaki merdivenleri rengarenk boyadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin Üniversitesi'nde 'gezi' ve yurt gerginliği

Özel güvenlik görevlilerinin engellemeye çalıştığı öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Süha Aydın'ın pencereden kendilerine hakaret ettiğini öne sürüp, tepki gösterdi. Bir grup kız öğrenci ise yurt koşullarından şikayetçi olup, oturma eylemi gerçekleştirdi.

MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'ndeki ilk eylem, Rektörlük binası yanındaki merdivenlerde yapıldı. Ellerinde boya kutuları ve fırçalarla gelen öğrenciler, Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin anısına merdivenleri rengarenk boyamaya başladı. Bu sırada özel güvenlik görevlileri, merdivenleri boyayan öğrencileri engellemek istedi. Gergin anlar yaşanırken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, merdivenlere gelerek, öğrencileri bu eylemden vazgeçirmeye çalıştı. Bu sırada gruptan bazı öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Süha Aydın'ın pencereye çıkıp kendilerine hakaret ettiğini iddia etti. Eyleme katılan öğrenciler, 'Rektör istifa' diye slogan atıp, protestolarını sürdürdü. Merdivenleri boyayan öğrenciler, burada hatıra fotoğrafları çektirdi. Olay yerine çağrılan itfaiyeciler, merdivenleri tazyikli su sıkarak temizlemeye başladı. Öğrenciler, itfaiyecilerin çalışmasını da bir süre engelledi.

KIZ ÖĞRENCİLERİN YURT PROTESTOSU

Kampustaki ikinci eylemi ise yurt koşullarından şikayet eden kız öğrenciler yaptı. Fen Edebiyat Fakültesi'nden Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüyen kız öğrenciler, burada oturma eylemi gerçekleştirdi.

Basın açıklaması okuyan Ayça Elyener, yurdun kötü koşulları olduğunu, bunun düzeltilmesi için girişimlerde bulunduklarını belirtip, şöyle konuştu:

"Dün saat 21.00'de kafeteryada yurdun kötü koşullarını nasıl dile getirebiliriz diye kendi aramızda konuştuk. Bu sırada yurt yönetimi polis çağırdı. Polisler, bizi kameraya çektırdı. Yurt yönetiminden bir kişi, yanımıza gelerek, 'Provokatörlük yapıyorsunuz. Yaptığınız yasal değildir. 5 dakika içerisinde dağılmazsanız fotoğraflarınız ve video kayıtlarınızla birlikte hakkınızda disiplin cezası uygulanacaktır' diye tehdit etti. Öğrenciler bloklara kadar takip edilerek, girişlerde kullanılan parmak izi sistemiyle isimleri alındı."

REKTÖR'E TEPKİ

Baskı ve tehditlere rağmen hakları için mücadele edeceklerini dile getiren Elyener, herkesi dayanışmaya çağırdı. Açıklamanın ardından tesadüfen öğrencilerin olduğu alandan geçen Rektör Prof. Dr. Süha Aydın, yolunu değiştirdi. Öğrenciler Rektör Aydın'ın peşinden koşup, durdurdu, sorunlarını aktardı. Öğrencileri kısa süre dinleyen Rektör Aydın, yürümeye devam etti. Öğrenciler de arkasından hep birlikte 'Yuh' diye bağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber