Taksim bakım evinde çocukları pazarladılar!/ Video

Boşanan ailelerin çocuklarına devlet kurumunda seks köleliği. Taksim Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde küçük kızlara fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla eski müdür ve 2 müdür yardımcısı gözaltına alındı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Ekim 2013 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVRİM TOSUNOĞLU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, bir yıl önce, Taksim Tarlabaşı'ndaki Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde (BSRM) küçük yaştaki kız çocuklarının yöneticiler tarafından pazarlandığı ihbarı yapıldı. Ekipler, ihbarda adı geçen kişileri takip altına aldı. BSRM'de, mahkemelerin boşanmış ailelerin çocuklarını teslim ettiği yaşları 10 ile 17 arasında değişen, çoğunluğu kız 40 çocuğun kaldığı belirlendi.

KIZLAR 10-17 YAŞINDA

İddiaya göre yapılan çalışmada, BSRM müdürü A.K., yaşları 10 ile 17 arasında değişen çocuklarla ilişkiye girecek kişileri ayarlıyordu. Daha sonra bu kişilerle çocukların belirlenen bir adreste buluşmalarını ayarlayıp para karşılığı ilişkiye girmeleri sağlıyordu. Bazı kişileri de merkeze getiriyordu. Fuhuş için merkezden çıkardığı kız çocukları hakkında da daha sonra Emniyet'e kayıp başvurusu yapıyordu.

BAKAN ŞAHİN TWEET ATTI

Sosyal Politikalar Bakanlığı, A.K hakkında idari soruşturma başlattı ve açığa aldı. Merkez de iki ay önce kapatıldı. Bakan Fatma Şahin Twitter hesabından "Bu konuyu mahkeme safahatında da sonuna dek takip edip suçluların en ağır cezaları almalarını sağlayacağız" diye yazdı. Ekiplerin dün sabah yaptığı operasyonda A.K ve 1'i kadın 2 müdür yardımcısı gözaltına alındı. Mağdur çocuklar psikolog eşliğinde ifade verdi. Gözaltına alınanların sayısının artabileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber