Erdoğan'dan internet emri: Her Bakanın bir sitesi olacak

Haber Giriş : 14 Mart 2006 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen başta olmak üzere, kabine üyeleri hakkında çeşitli iddiaların ortaya atılması üzerine harekete geçti.

Hakkında iddia ortaya atılan kabine üyeleri, artık kendileri için kurulan özel internet siteleri aracılığıyla bu iddialara cevap verecek. Başbakan Erdoğan, "Halk böylece belgeleriyle doğrulara ulaşmış olacak" dedi. Hükümet, Maliye Bakanı Unakıtan ve ailesi hakkında ortaya atılan iddiaların tartışıldığı günlerde ilginç bir yönteme imza atacak. Başbakan Erdoğan, iddialara cevap vermek ve Bakanların yıpranmasının önüne geçmek amacıyla tüm Bakanlar hakkında internet sitesi kurulmasının talimatını verdi. Bu kararını partisinin Kızılcahamam Kampı'nda açıklayan Başbakan Erdoğan, her Bakan'ın hakkındaki iddialara bu internet sitesi aracılığıyla cevap vereceğini söyledi. Bütün bakanlar hakkında bir internet sitesi hazırlayacaklarını duyuran Başbakan Erdoğan, "Bakanlar kendileri hakkındaki iddialara bu internet sitesi üzerinden cevap verecekler. Hakkındaki iddiaları belgeleriyle savunacaklar ve bu belgeleri bu internet sitesinde yayımlayacaklar. Vatandaşlar da bu iddialar karşısındaki cevapları ve belgeleri bu siteden görebilecek" diye konuştu.

Bu şekilde yanlış anlaşılmaların da önüne geçilmiş olacağını kaydeden Erdoğan, halkı birinci ağızdan bilgilendirmiş olacaklarının altını çizdi. "Halk belgeleriyle doğrulara ulaşacak" diyen Erdoğan, bu çerçevede hakkındaki iddialara "kemalunakitan.com" adlı internet sitesinden cevap veren ve bunu 36 sayfalık kitapçık haline getiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a da teşekkür etti. Toplantıda bazı milletvekilleri de, Unakıtan'ın kitapçık dağıtmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, "Maliye Bakanı'nın hakkındaki iddiaları cevaplaması doğru bir davranış. Ancak keşke daha önce bunu yapsaydı da biz de halka doğruları anlatsaydık" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, toplantıda milletvekillerinden bir ricada da bulunarak, "Lütfen bakanlarla ilgili, benimle ilgili eleştirilerinizi, iddialarınızı ilk önce bizimle paylaşın" dedi.
Kendisi ve kabine üyeleri hakkındaki iddiaların önce partinin grup toplantılarında gündeme getirilmesini isteyen Erdoğan, "Sizden ricam önce bunları önce kendi aramızda konuşalım. Gelirken önerilerinizi de getirin. Dışarıda konuşmayın. Bu bizi yaralar" uyarısını yaptı.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber