'5 kilometre yolunuz kalsa da dinlenin'

"Yorgunsanız varacağınız yere 5 kilometre kalsa da mutlaka dinlenin. Uzun yolda her 2 saatte mola verin"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2013 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'5 kilometre yolunuz kalsa da dinlenin'

Kurban Bayramı tatilini yakınlarının yanına ya da tatil yörelerine giderek değerlendirmek isteyenlere, bayram nedeniyle yoğunluğun yaşanacağı trafikte dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, yaptığı yazılı açıklamada, trafik kazalarının bayramlarda arttığını bildirdi.

Trafiğe çıkacak sürücülerin araçlarının bakımını muhakkak yaptırması gerektiğine değinen Kavuran, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında olması nedeniyle araçlara kar lastiği takılmasını tavsiye etti.

Uykusuz ve yorgun halde yola çıkılmasının kazalara davetiye çıkardığına dikkati çeken Kavuran, yolcu ve sürücülerin araca biner binmez emniyet kemerini takmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Kavuran, sürücülere seyir halindeyken telefonla konuşmamaları uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Aşırı hızla gidilmemeli, hız limitlerine uyulmalı ve hatalı sollama asla yapılmamalıdır. Önümüzdeki araç ile aramızda hızımızın yarısı kadar mesafe olmalıdır. Kırmızı ışık ihlali asla yapmayınız. Kazaların çoğunluğu varacağınız yere yakın mesafelerde olmaktadır. 'Nasıl olsa geldim, 30-40 kilometre daha giderim' demeyin. Yorgunsanız varacağınız yere 5 kilometre kalsa da mutlaka dinlenin. Uzun yolda her 2 saatte mola verin. Elinizi yüzünüzü yıkayıp biraz da yürüyün."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber