Öğrencinin bacağına korkuluk demiri saplandı

ISPARTA İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Murat Börekçi, okulun çıkış kapısını kullanmak yerine bahçe duvarından atlamak isteyince sol bacağına korkuluk demiri saplandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ekim 2013 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencinin bacağına korkuluk demiri saplandı

İtfaiye ekipleri tarafından kesilen demir, ameliyatla 16 yaşındaki Börekçi'nin bacağından çıkarıldı.

Isparta İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Murat Börekçi, dün öğle tatilinde eve gitmek için okuldan ayrıldı. Okulun çıkış kapısını kullanmak yerine bahçe duvarı üzerinden atlamak isteyen Börekçi'nin ayağı kaydı. Murat Börekçi'nin sol bacağına duvarın üzerindeki korkuluk demiri saplandı. Bahçe duvarına asılı alan kalan Börekçi için sağlık görevlileri ve itfaiye ekiplerinden yardım istendi.

İtfaiye görevlilerinin demiri kesmesinin ardından bulunduğu yerden alınan Murat Börekçi, ambulansla Isparta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Börekçi'nin bacağına saplanan demir, Dr. Mevlüt Doru ve ekibi tarafından çıkarıldı.

Öğrencinin bacağına saplanan demiri başarılı bir operasyonla aldıklarını kaydeden Dr. Mevlüt Doru, dizin arka kısmından damar ve sinirlerin geçtiğini, bu nedenle operasyonun riskli olduğunu söyledi. Çok dikkatli bir ameliyatla demirin bacaktan çıkarıldığını aktaran Dr. Doru, "İtfaiye ekipleri de çalışma esnasında çok dikkatli davranmış. Dokular ve sinirler zarar görmediği için bacağı kurtardık. Hastamız şu an gayet sağlıklı. Öğrencimizin hiçbir sorunu kalmadı. Oda içinde küçük adımlarla yürütüyoruz" dedi.

ARTIK OKUL KAPISINI KULLANACAK

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Murat Börekçi ise "Arkadaşlarım korkulukların üzerinden atlıyordu. Ben de atlamak istedim. Ayağımın kaymasıyla bacağıma demir saplandı. Şu an iyiyim ve yürüyebiliyorum. Artık okul kapısından girip çıkacağım" diye konuştu.

Murat Börekçi'nin babası Mehmet Börekçi ise "Büyük Önder'imizin 'Beni Türk doktorlarına emanet ediniz' sözü çok doğru. Ameliyattan 1 gün sonra oğlum yeniden ayağa kalktı" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber