Cerrah'ın koruma aracına kesilen ceza polise yasak getirdi

Haber Giriş : 15 Mart 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, makam aracına artçı koruma yapan sivil plakalı koruma otomobiline ceza yazılınca, tüm polis araçlarının emniyet şeridine girmesini yasakladı.

İSTANBUL Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın makam aracı ve korumalarının bulunduğu üç araçlık konvoy, 2005 yılının kasım ayında, bir toplantıya yetişmeye çalışırken emniyet şeridine girdi. Görevli bir trafik polisi, şeride giren ve kim olduklarını bilmediği üç sivil araçtan sadece en arkadakinin plakasını görüp ceza yazdı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ödenek çıkarılmasının ardından plakaya yazılan cezaların adreslere gönderilmeye başlanmasıyla Emniyet Müdürü Cerrah'ın koruma aracına trafik cezası kesildiği ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan binasına gönderilen trafik ceza tutanağında Cerrah'ın koruma araçlarının birinin emniyet şeridi ihlalinden 92 milyon ceza kesildiği belirlendi. Özel kalem müdürü tarafından trafik cezasından bilgilendirilen Cerrah, cezanın ödenmesi talimatını verdi. Ardından da bir genelge yayımlayarak polislerin keyfi olarak emniyet şeridine girmesini yasakladı.

Genelgede "Acil" göreve giden polis otolarının telsiz merkezine plakalarını yazdırarak emniyet şeridine girmeleri istendi. Buna aykırı davranan polis araçlarına 101 YTL ceza kesileceği ve idari soruşturma açılacağı belirtildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber