3 yıllık evli kadın asker kaçağı çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2006 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IĞDIR'ın Erhacı Köyü'nden, 3 yıl önce evlenerek Kars'ın merkez Ataköy Köyü'ne gelin gelen 27 yaşındaki Hanım Seçkinli, asker kaçağı olarak arandığını öğrenince şok oldu. Kendisinden sonra ikiz doğan kardeşlerinden ölen İzzet'in yerine nüfusa kaydedildiği anlaşılan Seçkinli, Iğdır Askerlik Şubesi'nden gönderilen yazı üzerine Kars Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimatla ifade verecek. Hanım Seçkinli'nin eşi, kayınpederi ve kayınvalidesi ise bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Iğdır'ın Erhacı Köyü'nde doğan Hanım Abiş, aynı yıl nüfusa kaydedilmedi. Aradan bir yıl geçtikten sonra ikiz kardeşleri doğan Hanım Abiş, ölen kardeşi İzzet'in yerine, Nevzat'la birlikte nüfusa kaydettirildi. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamayan Hanım Abiş, 2003 yılında Kars'ın merkeze bağlı Ataköy Köyü'nden Serkan Seçkinli ile evlenerek bu köye yerleşti. Bir hafta önce köye gelen resmi bir yazı, Hanım Seçkinli ile kayınvalide ve kayınpederini şoke etti. Çünkü yazıda, Hanım Seçkinli'nin asker kaçağı olduğu ve Iğdır Askerlik Şubesi'nden gönderilen yazıyla Kars Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade vermesi gerektiği belirtiliyordu. Gelinlerinin asker kaçağı olduğunu öğrenen kayınpeder Necmettin ile kayınvalide Songül Seçkinli, sorunun gelinlerinin ikiz kardeşinin yerine kaydedilmesinden kaynaklandığını öğrenince rahatladı.

Kardeşi Nevzat'a da celp kağıdı gönderildiğini belirten Hanım Seçkinli, ?Asker kaçağı olduğumu öğrenince çok şaşırdım. Sonra ikiz kardeşimin yerine kaydedildiğimi söylemişlerdi. Ondan kaynaklandığını anladım. Mahkemeye gidip ifade vereceğim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber