Kiradan para kazananlar dikkat!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2006 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, kira geliri elde edip de beyan etmeyenlerin peşine düştü. Denetim elamanları muhtar ve polislerle birlikte hareket edip ev ve iş yeri sahiplerinin peşine düşecek.


MALİYE Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminin ardından başlatacağı vergi incemelerinde, bu yıl kira gelirlerine ağırlık vermeye hazırlanıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı denetim elemanları, muhtar ve karakollarla işbirliği yaparak kiradaki mesken ve işyerlerini tespit edecek. Kira gelirlerini beyan etmeyenlere ceza kesilecek.

Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, konuyla ilgili AKŞAM Gazetesi'ne yaptığı değerlendirmede, mükellefleri kira gelirlerini beyan etmeye çağırdı. Kira gelirleriyle ilgili her türlü kolaylığı sağladıklarını, vatandaşları beyanname doldurma külfetinden kurtarmak için TÜRMOB ile anlaşma yaptıklarını ifade eden Arıoğlu, ?Bu anlaşmayla kira geliri elde eden mükelleflerin, yıllık gelir vergisi beyannamelerini herhangi bir zorunluluk olmadan isteğe bağlı olarak serbest muhasebeci veya serbest muhasebeci mali müşavir aracılığıyla elektronik beyanname yoluyla verebilme imkanı getirilmiştir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber